• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Kuşumun dışkısında sorun var sanırım

pırtık

Aktif Üye
IMG_20240420_170043_183.jpg dışkısıni yaptığı yerde yem yoktu. Yemli bı şekilde dışkılamis sebebi nedir

Yoda

Aktif Üye
Grit kum var mı kafeste?

Tuğçeallay

Yeni Üye
Kumu yoksa sindirememiş olabilir kuş kumu verin bence. Kuşların bizim gibi sindirme mekanizması yok onlar kuş kumu ile sindirim yapıyor

Yoda

Aktif Üye
Bir önceki konunuzda paylaştığınız kafes fotoğrafına baktım şimdi. Petshoplarda satılan beyaz kumlardan kullanıyorsunuz. Paylaştığım konudaki biçimde olan kumlardan ve Entrobac probiyotik temin edin. Dışkısı ve sindirim sistemi çabucak toparlanır.

İlgili konu:

pırtık

Aktif Üye
Bir önceki konunuzda paylaştığınız kafes fotoğrafına baktım şimdi. Petshoplarda satılan beyaz kumlardan kullanıyorsunuz. Paylaştığım konudaki biçimde olan kumlardan ve Entrobac probiyotik temin edin. Dışkısı ve sindirim sistemi çabucak toparlanır.

İlgili konu:
Yani beyaz kumlar kuşa zarar mi veriyor eğer öyleyse bilmeden verdim için önceki kuşum bu yüzden ölmüş olabilir mi

pırtık

Aktif Üye
Kumu yoksa sindirememiş olabilir kuş kumu verin bence. Kuşların bizim gibi sindirme mekanizması yok onlar kuş kumu ile sindirim yapıyor
250 grm Qink marka kum almıştım ama yoda arkadaşımız beyaz kum yerine grit kum önermiş önerdiği kumu alıp vericem teşekkür ederim

Yoda

Aktif Üye
Yani beyaz kumlar kuşa zarar mi veriyor eğer öyleyse bilmeden verdim için önceki kuşum bu yüzden ölmüş olabilir mi
Açıkçası onlar bir işe yarıyor mu tam olarak emin değilim. Hiç kullanmadım ama sindirime yardımcı olabilecek formda değil. Bu yüzden pek etkisi olmadığı gibi zararı da olmadığını düşünüyorum. İncelemek lazım tabi.
Önceki kuşunuzun ne yüzden öldüğünü ben tam olarak anlayamadım o yüzden bir şey diyemeyeceğim ona. Kum yüzünden olduğunu sanmam ama.

Bu dediğiniz kum nasıl oluyor ve fiyatı ne kadar bizim burdaki bazı petsoplar insanlari kaziklamak için yanlış ürünü yüksek mevleda satabiliyorlar
Attığım linki incelerseniz görsel ekledim alt kısma. Biraz daha iri taneciklerden oluşuyor. Garden mix, Versele laga gibi markalara bakabilirsiniz. İnternette de satılır.

Son düzenleme:

pırtık

Aktif Üye
Açıkçası onlar bir işe yarıyor mu tam olarak emin değilim. Hiç kullanmadım ama sindirime yardımcı olabilecek formda değil. Bu yüzden pek etkisi olmadığı gibi zararı da olmadığını düşünüyorum. İncelemek lazım tabi.
Önceki kuşunuzun ne yüzden öldüğünü ben tam olarak anlayamadım o yüzden bir şey diyemeyeceğim ona. Kum yüzünden olduğunu sanmam ama.

Attığım linki incelerseniz görsel ekledim alt kısma. Biraz daha iri taneciklerden oluşuyor. Garden mix, Versele laga gibi markalara bakabilirsiniz. İnternette de satılır.
Teşekkür ederim öncelikle. Önceki kuşumun önce ayağı incildi sonra krem sürdük burdaki arkadaşların önerdiği kremin ayni etkisinde bı kremdi neyse ayağı geçti sonra sabah aniden kusmaya başladı yem yemedi gittikçe halsizlesti sonra da akşama doğru ayakları morarmaya başladı ondan sonra zaten ayaklari üzerinde duramadi ve öldü maalesef

Üst Alt