• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Kuşumun dışkısı çok sıvı

turta

Yeni Üye
Dişi kuşumun kakası 2 haftadır bu şekilde sulu ve nedenini anlayamıyorum. Başka hiçbir sıkıntısı yok, gayet enerjik, mutlu, çok konuşuyor ve gayet sağlıklı. Popo kısmında bir kirlilik yok ishal gibi. Kusma, öğürme gibi şeyler de yok. Vücudunda herhangi bir şekil değişikliği yok, nefes alıp vermesi de gayet normal. Kuşum 55 gram, beslenmesinde de hiçbir sıkıntı yok. Fazla fazla yiyor hatta.
Daha önceden de kuşumda böyle olmuştu, hatta foruma sormuştum prebiyotik ve zeolit tozu önerilmişti.
Suyuna prebiyotik karıştırıyorum, mamasına da zeolit tozu ama biraz düzelir gibi olup yine bu şekilde sıvılaşıyor. Ne yapabilirim bunun düzelmesi için?

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Benim kuşumda aynı bu durumda 3 gün üst üste entrobac marka probiyotik vermeyi düşünüyorum. Hergün tazeleyerek tabi.

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Dişi kuşumun kakası 2 haftadır bu şekilde sulu ve nedenini anlayamıyorum. Başka hiçbir sıkıntısı yok, gayet enerjik, mutlu, çok konuşuyor ve gayet sağlıklı. Popo kısmında bir kirlilik yok ishal gibi. Kusma, öğürme gibi şeyler de yok. Vücudunda herhangi bir şekil değişikliği yok, nefes alıp vermesi de gayet normal. Kuşum 55 gram, beslenmesinde de hiçbir sıkıntı yok. Fazla fazla yiyor hatta.
Daha önceden de kuşumda böyle olmuştu, hatta foruma sormuştum prebiyotik ve zeolit tozu önerilmişti.
Suyuna prebiyotik karıştırıyorum, mamasına da zeolit tozu ama biraz düzelir gibi olup yine bu şekilde sıvılaşıyor. Ne yapabilirim bunun düzelmesi için?
Merhaba, fotoğrafını paylaşır mısınız kuşun, ırk nedir 55 gr az biraz fazla gibi geldi, yerli değilse sıkıntı yok😊

turta

Yeni Üye
Merhaba, fotoğrafını paylaşır mısınız kuşun, ırk nedir 55 gr az biraz fazla gibi geldi, yerli değilse sıkıntı yok😊
Evet kuşum birazcık şişko😂jumbo muhabbet kuşu. Geçenlerde de konuşmuştuk sizinle dişi çıktığına bayağı şaşırmıştım hatta😅

Ekli dosyalar

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Ve bu arada konudan bağımsız kuşunuza tahta veya ağaç tünek takarsanız iyi olur, bit problemi çıkabilir bir de doğal ortam yaratmak adına tahta ve ağaç daima iyidir 👍

turta

Yeni Üye
Ve bu arada konudan bağımsız kuşunuza tahta veya ağaç tünek takarsanız iyi olur, bit problemi çıkabilir bir de doğal ortam yaratmak adına tahta ve ağaç daima iyidir 👍
Haklısınız, diğer tüm tünekleri ahşap ama burada durmayı çok seviyor hep burada uyuyor diye çıkarmaya kıyamadım😂günlük temizliyorum

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Evet kuşum birazcık şişko😂jumbo muhabbet kuşu. Geçenlerde de konuşmuştuk sizinle dişi çıktığına bayağı şaşırmıştım hatta😅
Bu fıstık kitaplık kuğusu🦢🦢🦢🦢
Jumbo değil, yerli desem🥰
Maşallah biraz kilo var egzersiz şart annesi🥰🦢🥰
Dışkılar beyaz peçete üzerine olsun, net cvp vereyim😊

turta

Yeni Üye
Bu fıstık kitaplık kuğusu🦢🦢🦢🦢
Jumbo değil, yerli desem🥰
Maşallah biraz kilo var egzersiz şart annesi🥰🦢🥰
Dışkılar beyaz peçete üzerine olsun, net cvp vereyim😊
Elbette, şimdi kafese sereyim sabah fotoğraf yüklerim🥰
Valla çok hareketli ama çok da yiyor özellikle yulaf tohumu hassas noktası😂

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Elbette, şimdi kafese sereyim sabah fotoğraf yüklerim🥰
Valla çok hareketli ama çok da yiyor özellikle yulaf tohumu hassas noktası😂
Karaciğer yağlanması da benim hassas noktam kilo verecek👍yulaf azaltılacak(haftada 2 tatlı kaşığı, ptesi 1+perşembe 1 tatlı kaşığı 👍

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Kullanıyorum geçmedi :( ne kadar süre nasıl kullanmalıyım? Az bir karışım yapıp şırıngayla ağzına sıksam olur mu
Zeoliti hergün vermelisin, azıcık muza katabilirsin şiringa ile yerse daha iyi, 10 gün vere bakalım dışkısına😊
Mercimek tanesi kadar 🤲günde 1 defa

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Kuşunuz benim Simba kuşuma çok benziyor. Maşallah. 😄