• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Kuşumun deri sorunu bir türlü iyilesmiyor

birmeri

Yeni Üye
Merhabalar 3 yaşında jumbo muhabbet kuşum var. 1 yıl önce kanadının altını çok kaşıdığını ve yara yaptığını farkettim ve veterinere götürdüm. Veteriner 2 tane krem verdi ve kafasina boyunluk gecirdi. 2 ay sonra falan iyileşmeye başladı. Bende yara tamamen kapandı diye boyunluğu çıkardım ama yeniden kaşıdı ve yara oldu. Aynı veterinere tekrar götürdüm bir süre daha boyunlukla devam etmesi gerektiğini söyledi kremlerede devam ettim. Canı acıdığı ve kremler bölgedeki tüyleride döktüğü için uçmamaya başladı. Uçamayıncada konuşmamaya ötmemeye başladı. Başka bi veterinere götürdüm iç ve dış parazit yapilmasi gerekiyor dedi. Onuda yaptırdım ama yine geçmedi. Artık veterinerlerdende yoruldu kuşum beyaz eldivenden korkacak hale geldi. Bende evde keçeden yakalık yapıyorum kaşımaması için. Şuanda yara açık değil ama etrafı yine tüysüz ve uçmaya korkuyor. Onunda rahat rahat uçabilmesini kendini temizleyebilmesini istiyorum. Bildiğiniz deneyimlediğiniz bir durumsa lütfen yardımcı olun.

Ekli dosyalar

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kuşunuzda akar var. Eczaneden rif ampul alın. Kulak çubuğuna döküp oralara sürün. Sonra ağzını bantlayin ertesi gün tekrar. Günde 2-3 kere sürün. Kuşa zarar vermez merak etmeyin 👍

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Bir de dış parazit için ense damlası yaptırdınız mı hiç?

birmeri

Yeni Üye
Kuşunuzda akar var. Eczaneden rif ampul alın. Kulak çubuğuna döküp oralara sürün. Sonra ağzını bantlayin ertesi gün tekrar. Günde 2-3 kere sürün. Kuşa zarar vermez merak etmeyin 👍
Tamamen geçene kadarmı süreceğim

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Her veteriner yapıyormu dikkat etmem gereken birşey varmı bu konuda. Diğer hastalığı olmayan kuşumada yaptırmalımıyım.
Kanatlı uzmanı yaparsa daha iyi olur yani kanatli uzmanı veteriner 🙂 Evet yaptırın 🙂

hayvanseverrr

Yeni Üye
Antibiyotikle akarmı öldürüyosunuz :D O da iyimiş ama ben olsam trosyd krem uygulardım çünkü kuşta mantar var. Akar olsa dahi rif ampul kullanılmazdı zaten :)

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Antibiyotikle akarmı öldürüyosunuz :D O da iyimiş ama ben olsam trosyd krem uygulardım çünkü kuşta mantar var. Akar olsa dahi rif ampul kullanılmazdı zaten :)
Rif ampul mikrop öldürücü etkisi vardır, kuşlarda hasarsızdır. Trosyd mantarda kullanılır. Kusta mantar var mı nereden biliyorsunuz? Çıban ve deri enfeksiyonlarında da kullanılıyor. Bir zahmet araştırın öyle muhalefet olun 🙂

hayvanseverrr

Yeni Üye
Rif ampul mikrop öldürücü etkisi vardır, kuşlarda hasarsızdır. Trosyd mantarda kullanılır. Kusta mantar var mı nereden biliyorsunuz? Çıban ve deri enfeksiyonlarında da kullanılıyor. Bir zahmet araştırın öyle muhalefet olun 🙂
Tamam araştırırım hahhah Mikrop öldürücü olabilir ama akar öldürücü değil. Akarın parazit olduğunu biliyorsunuz dimi bu arada :)

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Tamam araştırırım hahhah Mikrop öldürücü olabilir ama akar öldürücü değil. Akarın parazit olduğunu biliyorsunuz dimi bu arada :)
Evet biliyorum biliyorum mesela ben kendi kuşumun ayak akarını rifle tedavi ettim biliyor musunuz? Hatta ben bu işin okulunu da okuyorum onu da bilin, kendi kuşumda yapmadığım hiçbir şeyi kimseye önermem şimdi araştırın gelin öyle tartışalım 🙂

hayvanseverrr

Yeni Üye
Evet biliyorum biliyorum mesela ben kendi kuşumun ayak akarını rifle tedavi ettim biliyor musunuz? Hatta ben bu işin okulunu da okuyorum onu da bilin, kendi kuşumda yapmadığım hiçbir şeyi kimseye önermem şimdi araştırın gelin öyle tartışalım 🙂
Demekki kuşunuzun ayağında akar yokmuş :) Antibiyotikle akar tedavi etmeniz imkansız birşey çünkü. Anlıyorum sizi kuşlara yardımcı olmaya çalışıyorsunuz birşey demiyorum. Ama bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz. Amacım sizinle tartışmakta değil ;)

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Demekki kuşunuzun ayağında akar yokmuş :) Antibiyotikle akar tedavi etmeniz imkansız birşey çünkü. Anlıyorum sizi kuşlara yardımcı olmaya çalışıyorsunuz birşey demiyorum. Ama bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz. Amacım sizinle tartışmakta değil ;)
Tabi canım siz daha iyi bilirsiniz biz okuyan, yıllarca kuş üretenler bilemez de siz bilirsiniz. Zaten bana bir şey diyemezsiniz varsa bir bildiğiniz buraya yorum yazarsınız uygulamak isteyen uygular:) Amacınız tartismak değilse o zaman kendi yorumunuzu yapın ve benimle ikili diyaloğa girmeyin, teşekkürler, iyi akşamlar :)

Üst Alt