• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Kuşumun çözemediğim hastalığı

Berke G.

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
halsizlik,sürekli uyku hali,kilo kaybı,dışkısının tüyüne yapışması
Hastalık Belirti Tarihi
23 Eki 2022
Kullanılan İlaç
Respiradox
Arkadaşlar selamlar,kuşumda ne hastalık var kaç gündür çözemedim hayvan elimde eriyip gidiyor ve ne yapacağımı bilmiyorum.
Yaklaşık 5-6 gün önce halsizlik ve sürekli uyku hali başladı,gün geçtikçe kilo kaybı yaşamaya başladı fakat gün içerisinde uyandığı zamanlar yemini yiyor neden kilo kaybı yaşıyor onu anlamadım ve ayrıca dışkısı da sürekli tüyüne yapışıyor kulak temizleyicisi yardımıyla dışkısını tüyünden çıkarıyorum.4 gün önce veteriner tavsiyesiyle respiradox isimli antibiyotik ilacı kullanmaya başladım fakat herhangi bir düzelme olmadı aksine durumu daha da kötüye gidiyor,yardımı olur mu bilmiyorum fakat kafesinde normal bir dışkı kokusundan farklı bir koku var.Yardımcı olabilirseniz sevinirim çünkü fazla zamanı kalmadı.

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Öncelikle hoş geldiniz 🙏 Cereyanda kaldı mı? Son zamanlarda farklı bir şey yedi mi?Kuşunuzun tünekte kısa bir videosunu streamable com üzerinden yükleyip linkini buraya ekleyin lütfen 🙏 sabah hocalarımız gördüklerinde yazacaklardır geçmiş olsun 😔

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Öncelikle ailemize hoş geldiniz
Merhaba şuan hastalığının ne olduğunu değilde kurumayi engellemek gerek yapmanız gereken elle besleme maması ve aparatı temin etmek takviye besleme ile kuşun direncini artırmak lazım sebebi çoktur en basiti stres bu yüzden önceliğiniz kanatlı uzmanı olsun eğer imkanınız yoksa dediğim gibi mama ve aparat temin ediniz

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Merhabalar, dışkıdaki kötü koku, sindirim sistemi problemlerinden kaynaklanır. Sindirim sistemine yerleşmiş bakterileri, parazit, virüs, protozoa vs sindirim sisteminim düzenini bozar. Dolayısıyla kuş yediğini sindiremez ve yemden fayda sağlayamaz. Kullandığınız ilaca baktım. Doksisiklin etken maddeli bir ilaç. Aslen Üst solunum yolu enfeksiyonları içindir. Ancak bakteriyel kökenli ishal, kolera için de fayda sağladığı yazıyor prospektüste. Ancak siz fayda sağlamadığıno, kötüleştiğini yazmışsınız. Demekki sorununuzu bu erken madde çözmeyecek ya da kuş bu ilacı kaldıramayacak şekilde bakılmış. Tahlil yaptırma imkanınız yoksa eldeki verilerle hareket edeceğiz o zaman. Öncelikle kullandığınız antibiyotiğin öldürdüğü faydalı bakterileri yerine koymakla başlayalım. 3 gün probiyotik (entrobac, probac), 1 gün de sıvı kaybı için elektrolit verin. 5.gün dışkı resimlerini ve kuşun durumunu paylaşın. Bu 4 günlük süreçte suluktan aldığınız su ile elle besleme yapacaksınız. Kafeste de dal darı olsun. Sular şişe su olacak. Yoksa takviyeler çalışmaz.Günlük yeni, taze suya takviyeler koyulacak. Suluğu çamaşır suyuyla yıkayıp çok ama çok güzel bir şekilde durulayın. Kalıntı kesinlikle kalmamalı. (Virkon s varsa çamaşır suyu yerine çok daha iyi olur)