• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşumun cinsiyeti ve yaşı kaç acaba bilmiyorum

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Yüz fotoğrafını yakın atar mısınız
Cere henüz olgunlaşmamış
Eğer ki yetişkin olsa maviye dönerdi henüz dönmemiş ve mor😊tahminimce 3-4 aylık 5-6 ayda döner
Ablacım albinolarda cere maviye dönmeyebiliyor. Yani bu cinslerde. O yüzden yaş ayrımı çok zor. Anca göz çevresi halkasından anlayabiliriz. O da tam belirginleşmemiş. Bir yaş altı diyebiliriz.

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Çeviri Ekibi
Merhaba, bu kuşa albino diyebilmemiz için kırmızı gözlü olması lazım. Mutasyonunu bilmeden maalesef göz çevresindeki halkadan da yorum yapamayız. Eğer dark eyed clear mutasyonuysa yaşla birlikte cerede renk değişiklikleri olsa da gözde halka çıkmaz. Şu an için ancak dört aydan büyük diyebiliriz 😊.

egrkalış

Yeni Üye
Ceresi maviye dönüşüyor gibi butun tarafı mavi dışa doğru morlaşıyor acaba o mavi dağılacak mı benim 6 aylıktan küçük olsun yeter eğitmek istiyorum çünkü

Ekli dosyalar

egrkalış

Yeni Üye
Sizin söylediğiniz mutasyona baktım benim kuşun tıpa tıp aynısı peki ben bu kuşu kaç yaşında olursa eğitemem yani bu kuş eğitime açıkmı sizce benden kormuyor ama parmağımada çıkmıyor

bahark

Aktif Üye
Sizin söylediğiniz mutasyona baktım benim kuşun tıpa tıp aynısı peki ben bu kuşu kaç yaşında olursa eğitemem yani bu kuş eğitime açıkmı sizce benden kormuyor ama parmağımada çıkmıyor
Aslında sabırla devam ettiğinizde yetişkin kuşlar bile eğitime açık oluyor çoğu zaman. Parmağa çıkması için yavaş yavaş elinizden yemek yedirmeye çalışabilir, çıktığında da ödül olarak dal darı verebilirsiniz. Ben öyle alıştırmıştım ama kuştan kuşa fark edebilir, sadece aceleci olmayın lütfen. Eğitim için pek çok video mevcut, onlara da bakarak içinize sinen yöntemi deneyin. Maşallah çok tatlı bir kuş 🥰