• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşumun burnundaki baloncuk

Rusalka

Aktif Üye
Merhaba 2 adet sorum olacaktı.

1- Kuşumun burnunda baloncuk olduğunu fark ettim zannediyorum mukus. Bu neden olur ilk kez karşılaşıyorum hasta mı oldu?

2- Kuşum henüz 6 aylık olmadı 1 hafta sonra 6 aylık olacak. Ancak göz çevresinde uzun zamandır beyaz halka var resimdeki gibi.. Fakat kuşumun 6 aylık olduğuna eminim çünkü bebekken aldım. Bu iris durumu normal midir sorun oluşturur mu?

Ekli dosyayı görüntüle 8918

Rusalka

Aktif Üye
Cevap alabilir miyim rica ediyorum

Rusalka

Aktif Üye
Musait olmayabilirler şuanda ama bence önemli birşey değil kafes içinde biryere çarpmış olabilir 🙂
Elbette olabilir ancak ben günler öncesinde yazdım. Başka konulara cevap veriliyor konu altta kaldığı için böyle oluyor sanırım.

Teşekkür ederim yorumunuz için ancak çarpma ile ilgili bir durum değil.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Konuyu görmemişim baloncuk dediğin durumu görmek lazımdı ama geçtiyse sıkıntı yok bazen cereyi islatinca buruna su kaçıyor bu normal..
Yaş sorunuza gelince kuşun hormonlari ve mutasyonuna göre göz irisi belirgin olur ona çok takılmayın 6 veya 7 aylık civarında 👍

Rusalka

Aktif Üye
Anladım teşekkür ederim herkese. Şuan da baloncugu yok kendi kendine geçti o yüzden çekemem resmini.
Birdaha olmaz umarım.

Son düzenleme:

Rusalka

Aktif Üye
Mukus halen var mı? Bu genelde soğuk alğınlığında yani üst solunum solunumda veya bir içiceği bir anda içmişse olabilir.Bende yuvada bir yavru var irisi var be alın çizgiler yok nerdeyse bu mutasyonundan tuttun bir çok şeyle ilgisi var ama kuşunuz bana biraz daha büyük geldi.
Gerçekten büyük gözüküyor hocam yuvadan itibaren takip ettiğim bir kuş olmasa büyük aldım diyeceğim ancak eminim yaşından da garip Bi durum 🤷🏼‍♀️
Her anlamda erken olgunlaştı daha 3 aylıkken oyuncağıyla çiftleşmeye de başladı.