• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Kuşumun burnunda ne var

getherenowhere

Müdavim
Kuşumun burnunda bir sorun mu var? Varsa bu konuda ne yapabilirim nefes alırken çok ince bir hırıltı sesi geliyor. Kuşum yumurtlamadığı halde yuvalıktan hiç çıkmıyor orada daha rahat ediyor ayak parmakları kırık olduğu için. Orası ile alakalı olabilir mi? IMG20230918112456.jpg

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Merhaba. Kuşunuzun ceresi kabuk bağlamaya başlamış. Geceleri düzelene kadar teramisin ya da tatlı badem yağı sürün. Ayrıca yuvalığı sökmenizi tavsiye ederim sürekli yuvada kala kala yağlanıp kilo alır. Kuşun iki ayağındaki parmaklarda mı kırık şu an yoksa kaynama oldu mu?

getherenowhere

Müdavim
Merhaba. Kuşunuzun ceresi kabuk bağlamaya başlamış. Geceleri düzelene kadar teramisin ya da tatlı badem yağı sürün. Ayrıca yuvalığı sökmenizi tavsiye ederim sürekli yuvada kala kala yağlanıp kilo alır. Kuşun iki ayağındaki parmaklarda mı kırık şu an yoksa kaynama oldu mu?
2-2.5 yıl önce dışarıdan uçarak geldi, geldiğinde parmakları kırıktı. babam veteriner arkadaşına sorduğunda yapabileceğimiz bir şey yok şu durumda mı ne demiş. ben de yanlışlıkla bir anlık sinirle istemeden tırnağını kopardım. tırnağı tüle takılmıştı kurtarmak isterken ısırıyordu. sabah da uykudan uyanmıştım gergindim. bir anda çekince tırnağı geldi. pişman oldum ama nafile. tırnağı tekrar çıkmadı sonra. yuvalık takmazsam sürekli tellere asılı duruyor. zaten hiç uçurmuyorum ayaklarından ötürü. perdelere falan takılıyor ya da düşebiliyor sanırım. elime bile almıyorum fazla hırçın ve hırçınlıkta da haklı benim yüzümden. tüm gün yuvalıkta yatıyor. çişi gelince çıkıyor çişini yapıyor. yemek yiyor. erkek kuşla kur yapıyorlar. su içiyor ben her ne kadar göremesem de, sonra da geri gidiyor. yuvalık çıkarılınca kafes tellerinin köşe kısmına geçip orada oturuyor öylece. tünekte fazla durmuyor ki ayakları da oraları tam kavrayamıyor. badem yağım var ama tatlı badem yağı mı bilmiyorum vücut çatlakları için almıştım. Sıhhat Doğal Badem Yağı adı. Kullansam olur mu?

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Anladım,geçmiş olsun. Bir anlık sinir ya da dalgınlık geri dönülemez sonuçlar doğurabiliyor maalesef.
Benimde dişiyle kavga eden bir kuşumun tırnağı kopmuştu kökünden. Uzun zaman tırnak gelmedi ama şimdi tekrar çıkmaya başlamış tırnağı. Belki sizin kuşunuzda da tekrar çıkar.

Yuvalığı çıkarın. Kuşun psikolojisi içinde iyi değil. Onun yerinde kafes içinde iki üç yere dinlenme tüneği koyun. Bende de uçamayan ve ayakları sıkıntılı olan bir yavru var. Dinlenme tüneğini takınca onda zaman geçirmeye başladı. Yoksa dediğiniz gib kafes telinde duruyordu. Aynı zamanda bir ayağı tamamen açık durduğu için tünekte rahat durabilsin diye normal tüneklerden daha kalın bir tünek koydum. Arada onda da zaman geçiriyor.

Daha önce duymamıştım onu ama olur sanırım o da.