• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

kusumun burnu tıkali ve dışkısı surekli poposunda kaliyor

yaseminn

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
burun tikanikligi
Hastalık Belirti Tarihi
3 Eyl 2023
merhaba 2 ay once yavru erkek muhabbet kusu almistim. burnu son 1 aydir full tikali. surekli aciyorum burnunu ama yine tikaniyor. yavru oldugu icin cok onemsememistim ama diskisi surekli poposunda birikiyor. yemini yiyor keyfi var halsiz degil hareketli ama burun tikanikligi ve diskisi icin ne yapmam lazim? diskisi ishal degil normal

Doğacı

Eski Forumcu
Merhabalar,
Kuşunuzun beyaz peçete üzerine yaptığı üç beş yeni dışkının fotoğrafını paylaşır mısınız flaşsız ve kuşun videosunu da görelim. Burun kısmını da paylaşın fotoğraf olarak.
Streameble isimli siteye girip videoyu oraya yükleyip linki buraya atınız.
Kuşta başka anormallikler gözlemlediniz mi? Kuşa verdiğiniz takviyeler nelerdir? Probiyotik kullanıyor musunuz ek olarak?

yaseminn

Yeni Üye
merhabalar kusun suyuna limon damlatiyorum 4 5 damla onun disinda vitamin takviyesi uygulamadim hic. suan sadece burun tikanikligi ve poposunda birikenleri gozlemledim. yeni diskilarini paylasamiyorum cunku hepsi poposunda toplaniyor yavrudur normal olabilir diye dusunmustum ama 2 aydir boyle olunca panik oldum ama 1 2 tane yeni yaptigini cektim 20231007_200149.jpg20231007_200129.jpg20231008_113621.jpg20231008_113633.jpg20231008_114047.jpg

Ekli dosyalar

yaseminn

Yeni Üye
Merhabalar,
Kuşunuzun beyaz peçete üzerine yaptığı üç beş yeni dışkının fotoğrafını paylaşır mısınız flaşsız ve kuşun videosunu da görelim. Burun kısmını da paylaşın fotoğraf olarak.
Streameble isimli siteye girip videoyu oraya yükleyip linki buraya atınız.
Kuşta başka anormallikler gözlemlediniz mi? Kuşa verdiğiniz takviyeler nelerdir? Probiyotik kullanıyor musunuz ek olarak?
.

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Probiyotik kullanmıyorsanız entrobac kullanın üç gün ard arda. 3 gün sonunda dışkılarda düzelme olur diye düşünüyorum ama olmaz ise yazarsınız yine.

Burun tıkanıklığı için şimdilik kekik spreyi yapabilirsiniz. Kanatlı oil'in respiratory si burun tıkanıklığına iyi gelebilir belki.

Doğacı

Eski Forumcu
merhabalar kusun suyuna limon damlatiyorum 4 5 damla onun disinda vitamin takviyesi uygulamadim hic. suan sadece burun tikanikligi ve poposunda birikenleri gozlemledim. yeni diskilarini paylasamiyorum cunku hepsi poposunda toplaniyor yavrudur normal olabilir diye dusunmustum ama 2 aydir boyle olunca panik oldum ama 1 2 tane yeni yaptigini cektim Ekli dosyayı görüntüle 53231Ekli dosyayı görüntüle 53233Ekli dosyayı görüntüle 53234Ekli dosyayı görüntüle 53235Ekli dosyayı görüntüle 53236
Popoya dışkı toplanması normal değil. Dışkı yapışmamalı ve temiz popo olmalı. @Kübra Ö. 'nün dediği gibi 3 gün art arda röhnfried entrobac probiyotik kullanılsın,her gün yenisi hazırlanmalı,50 ml suya pirinç tanesi kadar ekliyoruz ve tahta ya da cam kaşıkla karıştırıyoruz ,8 saate kadar tüketilebilir. İçme suyu çeşme ya da arıtma suyu olmamalı. Kapalı şişe suyu kullanılsın güvenilir bir markanın. 3 gün entrobac kullanıldıktan sonra duzelirse entrobaci her hafta 1 kez kullanın. Ve sağlığı açısından kaliteli multivitamin kullanılsın, röhnfried gervit tavsiye ediyoruz.
Solunum için kanatlı oil nefes açıcı kullanabilirsiniz.
Suyuna limon,sirke vs eklemeyin.
Kilosunu da ölçer misiniz kaç gr?

Geçmezse kanatlı uzmanı veteriner hekime götürmelisiniz

Son düzenleme:

yaseminn

Yeni Üye
Popoya dışkı toplanması normal değil. Dışkı yapışmamalı ve temiz popo olmalı. @Kübra Ö. 'nün dediği gibi 3 gün art arda röhnfried entrobac probiyotik kullanılsın,her gün yenisi hazırlanmalı,50 ml suya pirinç tanesi kadar ekliyoruz ve tahta ya da cam kaşıkla karıştırıyoruz ,8 saate kadar tüketilebilir. İçme suyu çeşme ya da arıtma suyu olmamalı. Kapalı şişe suyu kullanılsın güvenilir bir markanın. 3 gün entrobac kullanıldıktan sonra duzelirse entrobaci her hafta 1 kez kullanın. Ve sağlığı açısından kaliteli multivitamin kullanılsın, röhnfried gervit tavsiye ediyoruz.
Solunum için kanatlı oil nefes açıcı kullanabilirsiniz.
Suyuna limon,sirke vs eklemeyin.
Kilosunu da ölçer misiniz kaç gr?

Geçmezse kanatlı uzmanı veteriner hekime götürmelisiniz

yaseminn

Yeni Üye
merhaba röhnfried gervit ile röhnfried entrobac aldim onerinizle. ikisini bir arada kullanamam degil mi? gerviti ne sıklıkla ve ne kadar suya hangi olcuyle vermem lazim

Doğacı

Eski Forumcu
merhaba röhnfried gervit ile röhnfried entrobac aldim onerinizle. ikisini bir arada kullanamam degil mi? gerviti ne sıklıkla ve ne kadar suya hangi olcuyle vermem lazim
Normal kullanımı haftada 1 kez.
Pazartesi Gervit
Perşembe Entrobac verebilirsiniz. İki ürünün arasında mesafe olsun. Birbirine karıştırıp vermiyoruz. Ayrı ayrı veriyoruz.

Entrobac probiyotik 50 ml içme suyuna(çeşme ve arıtma suyu kullanılmamalıdır,kapalı güvenilir markanın şişe suyu kullanılmalı kuşlar için) pirinç tanesi kadar eklenir ve karıştırılır. Tahta,cam ya da porselen kaşık kullanarak koyalım ve karıştıralım,metal önerilmiyor. 8 saate kadar tüketilebilir. 8 saat geçtikten sonra suyu döküp sulugu yıkayıp sade su veriniz.

Gervit 50 ml suya 5 damla ekleyip karıştırınız.8 saate kadar tüketilebilir. Sonra döküp sade su koyunuz.

Siz şimdilik 3 gün art arda entrobac probiyotik kullanın,4. gün buraya beyaz peçete üzerine yeni yaptığı dışkıların fotoğrafını atın birikmiş dışkı fotoğrafı olsun. Düzelme olursa normal periyota geçin haftada 1 defa kullanın entrobacı. Ama ishal,kabızlık,dışkıda yem görmek gibi şeyler yaşanırsa 3 gün probiyotik kullanılabilir.

Ürünleri kuru,serin,güneş gormeyen yerde muhafaza edin, buzdolabına koymayın.

Entrobac probiyotik sarı renk olur ve topaklanırsa kullanmayın,yenisini temin edin

Doğacı

Eski Forumcu
Kanatlı oil nefes açıcı aldınız mı?