• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! kuşumun burnu tıkalı hırıltılı nefes

getherenowhere

Müdavim
Hastalık Belirtileri
hırıltılı nefes, burun tıkanıklığı
fotoğraf ekliyorum. kuşum daima yuvalıkta kalıyor hiç yumurtlamadığı halde. dışarıdan geldi iki yıl kadar önce. geldiğinde hastaydı, ayakları da kırıktı ve geldikten hemen hemen 1-1.5 yıl kadar sonra ayağı tüle takıldı kurtarmaya çalıştıkça ısırdı, bir anlık sinirle tülü çektim tırnağı koptu. pişmanım evet ama hiçbir işe yaramıyor. şimdi de birkaç gündür ya da haftadır burnu tıkalı. bugün tek burun deliği tıkalı. hırıltılı nefes alıyor. evde acil olarak ne yapabilirim? respiratory turbo alamam şu an, alsam dahi elime ulaşması pazartesiyi bulur. acil çözüm gerek bana. kekik çayı diye duydum. işe yarar mı kullansam? çok vahşi, ayaklarından ötürü de uçurmuyorum hiç. sağa sola takılıyor ya da düzgün iniş yapamıyor. yuvalıktan çıkmasını nasıl sağlarım? yuvalığı alınca da gününün çoğunu tellere asılı hâlde geçiriyor. fotoğraf ekliyorum. dışkı fotosu ekleyebilir miyim bilmiyorum çünkü gidip kafesin köşesindeki tellere tutunarak dışkılıyor, köşede kalıyor dışkısı yani. bana alışması gibi bir amacım yok zaten o tren çoktan gitti bu yüzden en azından az da olsa rahat ettirmek istiyorum şimdi. yaşını falan da bilmiyorum. yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler.Ekli dosyayı görüntüle 52667Ekli dosyayı görüntüle 52668Ekli dosyayı görüntüle 52669

Mustafa27

Eski Forumcu
Moderator
Redaktör
Öncelikle geçmiş olsun bunun çözümü için işe yarar mı bilemem ama benimkiler yaygın suluklardan olduğundan burnunu batırıp kendileri hallediyor ama burun açıcı bir ilaç vardı profesyonel arkadaşlar daha iyi bilir