• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşumun budavranışının sebebi nedir?

Thanatos

Yeni Üye
Selamlar muabbet kuşumu alalı 3 hafta falan oluyor sanırım. Yavru sayılır. her neyse kuşum elime bir tünek gibi geliyor. yavaş davrandığımda da omzuma vs koyabiliyorum. ama elimi dahi kaldırdığımda korkup uçuyor. ve uçması için onu serbest bıraktığımda en yüksek yerlere çıkıp kesinlikle asla yanıma gelmiyor. hal böyle olunca da salınca yanıma gelmiyor vs vs. kuşun canı sıkılıyor gibi hissediyorum. Yani kuşum ne zaman ve nasıl uçarken yanıma gelip benden hiçbir şekilde korkmamaya başlar.

Bahar Y.

Müdavim
Selamlar muabbet kuşumu alalı 3 hafta falan oluyor sanırım. Yavru sayılır. her neyse kuşum elime bir tünek gibi geliyor. yavaş davrandığımda da omzuma vs koyabiliyorum. ama elimi dahi kaldırdığımda korkup uçuyor. ve uçması için onu serbest bıraktığımda en yüksek yerlere çıkıp kesinlikle asla yanıma gelmiyor. hal böyle olunca da salınca yanıma gelmiyor vs vs. kuşun canı sıkılıyor gibi hissediyorum. Yani kuşum ne zaman ve nasıl uçarken yanıma gelip benden hiçbir şekilde korkmamaya başlar.
Güveni tamamen oturmadığı için kaçıyor benim kuşumda öyleydi eğitimin başlarında, şuanda ben istemediğim sürece gitmiyor, fakat hala kendi isteğiyle gelmiyor çünkü eşi var

Bahar Y.

Müdavim
Kafesteyken elinizi uzattığında veya tüneğini çıkarıp temizlemek istediğinizde geriye kaçıyor mu?

Thanatos

Yeni Üye
Kafesteyken elinizi uzattığında veya tüneğini çıkarıp temizlemek istediğinizde geriye kaçıyor mu?
etrafa uçuşmuyor, yani elime alırken gram sıkıntı yaşamıyorum sorunsuz geliyor. hatta parmağımı yaklaştırdığımda ayağını atıyor çıkmak istercesine. Ama omuzumda veya vücudumda dururken elimi kaldırsam bile uçuyor. ayrıca saldığımda asla yanıma gelmiyor. dolayısıyla oynayıp birlikte zaman geçiremiyoruz. canı sıkılır diye korkuyorum.

Thanatos

Yeni Üye
Yanıma gelmiyor dediğim kafesten aldığımda elime geliyor ve öyle çıkarabiliyorum ama bir kez uçtuğunda yanıma gelmiyor hiçbir şekilde ben otururken falan.

Bahar Y.

Müdavim
Hayır hayır yani onun kafesine dokunduğunuzdaki tepkisini merak ettim sizden korkuyor mu yoksa rahat mı diye

Thanatos

Yeni Üye
Hayır hayır yani onun kafesine dokunduğunuzdaki tepkisini merak ettim sizden korkuyor mu yoksa rahat mı diye
Elimi kafesin içindeki heryere dokundurabiliyorum hiç tepki yok. bazen kafesini temizlerken tellere tutunup uçmuyor bile bir süre. tabii sonra uçuyor.

Bahar Y.

Müdavim
Siz sürekli alın kafes dışında, size güveni tamamen oturunca kendisi gelecektir, erkek mi bu arada

Thanatos

Yeni Üye
tüneğine dokunduğum an elime çıkmaya çalışıyor, sanki onu almak istiyormuşum gibi. Evet Erkek.

Bahar Y.

Müdavim
tüneğine dokunduğum an elime çıkmaya çalışıyor, sanki onu almak istiyormuşum gibi. Evet Erkek.
Güzel ilerliyorsunuz, benim kuşumda elimi tüneğe yaklaştırdığım an ayağını kaldırıyor, hatta dışarıdada öyle yapıyor, sizinkide büyük ihtimalle öyle yapıyordur, yavru sayılır demişsiniz kaç aylık şuan

Thanatos

Yeni Üye
Güzel ilerliyorsunuz, benim kuşumda elimi tüneğe yaklaştırdığım an ayağını kaldırıyor, hatta dışarıdada öyle yapıyor, sizinkide büyük ihtimalle öyle yapıyordur, yavru sayılır demişsiniz kaç aylık şuan
Tam olarak emin değilim henüz kuşlar hakkında çok bilgili değilim, ama ufak bir araştırma yapmıştım önceden. kafa çizgilerine bakılırsa 4-5 diye tahmin ediyorum. göz bebeklerinin etrafında beyaz yok gözleri kocaman buda yavru olduğuna işaret ediyor diye biliyorum.

Merve00

Paylaşımcı
Benim kuşumda ilk başta dolabın üstüne konuyordu. Gel gel desemde tabiki gelmiyordu :) bende onun sevdiği şeyleri fark ettim. Şeker kabı gibi hışırtılı şeyleri ve ipli bileklik gibi şeyleri sevdiğini gözlemledim. Dolabın üstüne çıkınca elimi açarak şeker kabını elimin üstüne koydum, onun göreceği şekilde ve adını söyleyerek gel gel diyince bakındı bakındı sonra uçtu, elime geldi. Şimdi elim boş olsa bile elimi açıp gel dediğimde geliyor. Sizde öyle yapabilirsiniz ve elinizi açtığınızda adını veya gel falan demeyi unutmayınki, seslerin ne anlama geldiğini anlasın :) işe yaracaktır. Ya da en kötü ihtimal kuş sesi açıp telefonu elinize alın, sesim kaynağını fark edince ona doğru gelecek ve elinize alışacaktır. En azından ben bu şekilde alıştırdım