• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşumun bu hareketi nedir?

Tuba32

Yeni Üye
Kuşum dakikada bir iki kere ağzını açıp boynunu öne doğru uzatıyor.kusacak gibi yapıyor yani. Bazen çok sık yapıyor sürekli yani yaklasik 10 dakika diyelim .bazen de hiçbir sorunu yok.video çekmiştim ama yüklenmiyor.
Bir de çok kaşınıyor sürekli tüy yolup atıyor,bunun için ne yapabilirim?

Ebru D.

Tutkulu
Kıdemli Üye
Kuşum dakikada bir iki kere ağzını açıp boynunu öne doğru uzatıyor.kusacak gibi yapıyor yani. Bazen çok sık yapıyor sürekli yani yaklasik 10 dakika diyelim .bazen de hiçbir sorunu yok.video çekmiştim ama yüklenmiyor.
Bir de çok kaşınıyor sürekli tüy yolup atıyor,bunun için ne yapabilirim?
Streamable.com dan video ekleyebilirsiniz.

beyyza02

Müdavim
bu ara kuşlarda çok görmeye başladım bu sorunu umarım iyi olurlar 😔😔

yeni yaptığı dışkısını atın lütfen. kafese koyun ve etrafında mutlaka grit kum mineral blok olsun.normalde kullanıyor mu bunları? yemesini kontrol edin iştahı azalırsa darı kabujsuz yem koyun önüne.

beyyza02

Müdavim
ve de acaba kuş size yeni mi geldi, yani stres yapacağı bir durum oldu mu? son zamanlarda bir tedavi uyguladınız mı? bunlar değilse - dışkıya da anlayan kişiler bakarlar tabii ama- enfeksiyon gibi duruyor...

Tuba32

Yeni Üye
bu ara kuşlarda çok görmeye başladım bu sorunu umarım iyi olurlar 😔😔

yeni yaptığı dışkısını atın lütfen. kafese koyun ve etrafında mutlaka grit kum mineral blok olsun.normalde kullanıyor mu bunları? yemesini kontrol edin iştahı azalırsa darı kabujsuz yem koyun önüne.
Yeni yaptığı dışkısını attım, ara ara yapıyor anladım bir ara kusmustu zaten kum koyduk kafese düzeldi şimdi. Ama bunu neden yapıyor anlamdim

AlicanG

Paylaşımcı
Video açamadım yalnız dışkısı sürekli bu şekilde mi ,ne tür beslenme uyguluyorsun? Kuş daha yavru zaman geçtikce yeni tüyleri çıkacağından erişkinliğe doğru normal şartlar altında normaldir.

beyyza02

Müdavim
Yeni yaptığı dışkısını attım, ara ara yapıyor anladım bir ara kusmustu zaten kum koyduk kafese düzeldi şimdi. Ama bunu neden yapıyor anlamdim
mantar olabilir bence. yine de daha iyi bilenler bakar umarım net bir şey diyemiyorum ben....

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Bakın bakalım kursak bölgesinde şişlik varmı ? Birde eğer yem değişikliği yaptıysanız bu yüzden de yapıyor olabilir. Kusma olayına gelince sadece yem mi kusuyor yoksa salyalı kusma mi oluyor

EnesGenç

Eski Forumcu
Fotoğraftan gördüğüm kadarıyla kuş hazmedemediğini yemi çıkarıp öğütmeye çalışıyor. Bunda bir sıkıntı yok ama ilerlerse kusarsa sıkıntı ozaman başlar