• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Kuşumun ayağı şişmiş ve morarmış

cansumavis

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Ayağına hiç basamıyor
Bacakta şişlik ve morluk
Hastalık Belirti Tarihi
2 Eyl 2024
Kullanılan İlaç
Teramisin
Yeni sahiplendiğimiz muhabbet kuşumun 5gün önce ayağı yaralandı ve sağ ayağını basamamaya başladı.Gösterdiğimizde incinmiştir dediler ve teramisin önerdiler.5gündür ayağının altına teramisin sürüyordum ama bugün fark ettim ki ayak kısmı değil yukarısı baldır kısmı balon gibi şişmiş ve morarmış.Enfeksiyon mudur neden şişmiştir nasıl iner o şişlik lütfen yardım edin.Gagasıyla kanatlarıyla tüneklere çıkıyor yem yiyor uçmasında bir sorun yok ama akşam saatlerinde kafesin altında yatıyor.Bir şey olacak diye çok korkuyorum.Teramisin şişliği kendi kendine geçirir mi?Ne yapmam gerekiyor?

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Yeni sahiplendiğimiz muhabbet kuşumun 5gün önce ayağı yaralandı ve sağ ayağını basamamaya başladı.Gösterdiğimizde incinmiştir dediler ve teramisin önerdiler.5gündür ayağının altına teramisin sürüyordum ama bugün fark ettim ki ayak kısmı değil yukarısı baldır kısmı balon gibi şişmiş ve morarmış.Enfeksiyon mudur neden şişmiştir nasıl iner o şişlik lütfen yardım edin.Gagasıyla kanatlarıyla tüneklere çıkıyor yem yiyor uçmasında bir sorun yok ama akşam saatlerinde kafesin altında yatıyor.Bir şey olacak diye çok korkuyorum.Teramisin şişliği kendi kendine geçirir mi?Ne yapmam gerekiyor?
Kuşunuzun ayağı ve kuşunuzun videosunu streamble.com üzerinden gönderebilir misiniz? Ayağının üzerine basabiliyor mu? Tuneğe tutunabiliyor mu?

cansumavis

Yeni Üye
Şişliği çekmeye çalışırken elimden kaçtı yakalayamadım.Kafese geldiğinde çekeceğim o mor kısmı da.Tünekte tek ayağı üzerinde duruyor resimlerdeki gibi basmıyor üstüne

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kuşunuzda kırık olma ihtimali var. Nerede ikamet ediyorsunuz kanatlı uzmanı önerelim

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Konumunuz İzmir gozukuyor. Hekim veteriner kliniği şu an kapalı gözüküyor. Öz - vet veteriner saat altıda kapanıyormuş bir an önce götürün

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
İzmirde oturuyorum.Yakın çevremdeki veterinerler kırık olmadığını söyledi incinme birkaç güne geçer dediler ama zamanla bu şişlik oluştu
Siz dediğim veterinere götürün derim ben. Şişlik ve morluk kırık belirtisidir çünkü. Evinizde dolgit veya voltaren krem varsa azıcık sürün ve masaj yapın

Tarık T.

Eski Forumcu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
İzmirde oturuyorum.Yakın çevremdeki veterinerler kırık olmadığını söyledi incinme birkaç güne geçer dediler ama zamanla bu şişlik oluştu
Röntgen çekilmeden buna kimse kesin cevap veremez en kısa sürede kanatlı uzmanına götürüp çektirin yazık bu yavruya ayak yanlış kaynar kırık ise.

Son düzenleme:
Üst Alt