• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Kuşumun ayağı mı kırıldı?

oylesine

Aktif Üye
Sağ ayağında bir sorun olduğunu düşünüyorum üstüne tam basmamaya çalışıyor gibi sola doğru eğik duruyor. Tüneğe geçerken ve bazen yürürken sendeliyor. Saldığımda avizenin direğine tutunuyordu iki ayağıyla yan durarak duvarda düz yürümek gibi düşünün ama şimdi tek ayağıyla tutunuyor diğer ayağıyla tutmaya çalışıyor geri çekiyor sonra zorla tutuyor.

Ekli dosyalar

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Sağ ayağında bir sorun olduğunu düşünüyorum üstüne tam basmamaya çalışıyor gibi sola doğru eğik duruyor. Tüneğe geçerken ve bazen yürürken sendeliyor. Saldığımda avizenin direğine tutunuyordu iki ayağıyla yan durarak duvarda düz yürümek gibi düşünün ama şimdi tek ayağıyla tutunuyor diğer ayağıyla tutmaya çalışıyor geri çekiyor sonra zorla tutuyor.
Merhaba geçmiş olsun
Kırık olsa tüneği kavrayamaz, incitmiş büyük ihtimalle
Voltaren veya dolgit krem alıp sürebilirsiniz ağrıyı keser rahatlatır uyumadan önce gözü kadar sürün ve masaj yapın 1 hafta

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Plastik tünek uygun değil, ahşap ile değiştirin lütfen, sıkıntı yapar(ayak tabanında yara oluşur, bakteriyi barındırır)

oylesine

Aktif Üye
Merhaba geçmiş olsun
Kırık olsa tüneği kavrayamaz, incitmiş büyük ihtimalle
Voltaren veya dolgit krem alıp sürebilirsiniz ağrıyı keser rahatlatır uyumadan önce gözü kadar sürün ve masaj yapın 1 hafta
Çıkık, çatlama gibi bir durum olabilir mi? Çünkü kavrama konusunda bazen sıkıntı yaşadığını görüyorum. Dediğiniz kremleri nerden alabilirim?

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Çıkık, çatlama gibi bir durum olabilir mi? Çünkü kavrama konusunda bazen sıkıntı yaşadığını görüyorum. Dediğiniz kremleri nerden alabilirim?
Tüle dahi taksa incitebilir, çarpma, burkulma olabilir, kırık için içinizde kalmasın veteriner hekim görsün rontgen de çıkar
Voltaren krem veya dolgit krem eczaneden alabilirsiniz, kas gevşetici ağrı kesicidir
Ben kırık olduğunu düşünmüyorum çünkü kırıklarda bacak sabit parmaklar hareketsiz kalır, hiç basmaz
Eğer ki fotoğraf güncel ise incitmiştir

oylesine

Aktif Üye
Tüle dahi taksa incitebilir, çarpma, burkulma olabilir, kırık için içinizde kalmasın veteriner hekim görsün rontgen de çıkar
Voltaren krem veya dolgit krem eczaneden alabilirsiniz, kas gevşetici ağrı kesicidir
Ben kırık olduğunu düşünmüyorum çünkü kırıklarda bacak sabit parmaklar hareketsiz kalır, hiç basmaz
Eğer ki fotoğraf güncel ise incitmiştir
Tekrardan fotoğraf ekliyorum sorunlu ayak tarafını ve kıyas yapabilmek için alttan her ikisini çektim

Ekli dosyalar

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Tekrardan fotoğraf ekliyorum sorunlu ayak tarafını ve kıyas yapabilmek için alttan her ikisini çektim
Kırık ihtimali düşük
Esnetme olmuş muhtemelen
Voltaren veya dolgit kremden birini alın ve uygulayın

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Teşekkür ederim cevaplarınız için. Yarın dediğiniz kremleri almaya gideceğim. 1-2 kere eklediğim videodaki gibi yaptı sorunlu ayağına. Watch unnamed | Streamable
Ayağının altını kontrol eder misiniz yara kabuk nasır var mı?
Tüneği acil değiştirin, iyileşmeyi zorlaştırır🤲
Voltaren temin edin👍

Üst Alt