• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Kuşumun ayagı mantar oldu

Aysenur Yavuz

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Ayak mantarı
Merhaba arkadaslar. Kusumun ayaginda mantar olduğunu düşündüğüm için veterinere götürdüm. Ayağında hem prodermatit var hem de mantar var dedi. Bana laktaltli ringer serum verdi. Once ayagini temizle bunla dedi. Sonra kloroben sık ayağına dedi. Günde bir kere de Terbisil spreyini sık dedi. Ve de baytrilden 5 damla suluguna damlat dedi. Bunlar sizce ise yarar mı. Kloroben falan zarar vermez mi kuşa. Sizce kullanmali miyim bu ilaçları. Nolur yardım edin.

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Editör
Kuşunuzun ayağının net şekilde fotoğrafını görebilir miyiz.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Bence sadece criystalin alıp bölgeye uygulasaydiniz işi çozerdi mümkünse görelim ona göre yorumlar yapalım

Aysenur Yavuz

Yeni Üye
Bu 1 hafta onceki hali. Şimdi parmaklarında da yara gibi şeyler var ama çekemiyorum. Asla durmuyor

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Yaralar sivilce gibi mi?

Aysenur Yavuz

Yeni Üye
Veterinerin verdiği bu ilaçları sizce kullanmali miyim? Ne yapmam gerek

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Editör
Genelde bu tarz mantar rahatsızlığına Trosyd mantar ilacı fayda sağlıyor. Söylediğiniz ilaçlar hakkında fikrim yok. Ama bence o kadar ilaç yüklemeye gerek yok. Şehmus hocamin dediği de olur. Siz bence önce mantar ilacı kullanın bir hafta kadar. Sonrası gözlemleyin herhangi bir tedavi sağlanamazsa bu konu altına tekrar yazarsınız. Şehmus hocam da bu yorumu görünce farklı bir yorumu olabilir geçmiş olsun 🙏🏻

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Tünekleriniz ahşapmıydı. Tüneklerinizi bakteri olma olasılığı nedeni ile ahşap tünek olarak yenileyin. Yada zaten ahşap ise iyice dezenfekte edip düşük ısıda 15 dk kadar fırınlayın. Kafesinizide dezenfekte edin. Sonrasında kuşun ayağına travazol yada trosdy krem sürerseniz bir haftaya düzelir. Ve bence bu tedaviyi gagaya da uygulayın yakında gagada da çıkmaya başlayabilir.

Üst Alt