• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşumun ayağı kırık mı

Eslem6659

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Ayağına basmıyor
Hastalık Belirti Tarihi
19 Haz 2024
kuşumun normalde hiçbir şeyi yoktu sonra bir anda ayağının üstüne basmamaya başladı hafif tepkiler veriyor ayağıyla ama incinmiş mi kırılmış mı anlayamadım daha yeni bir kuş zaten ve çok fazla sesi çıkmıyor şu anda da hiç ötmüyor ayağına dokununca da tepki vermiyor sizce kırılmış mıdır yoksa incinmiş midir ne yapabilirim

Ekli dosyalar

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Etraflıca bakabilir misiniz kızarıklık, yara, morarma vs var mı. Tül kullanıyor musunuz siz yokken ayağını tüle, tülün ipliğine takmış olabilir mi.

Eslem6659

Yeni Üye
Dışarıdaydı daha sonrasında kafesine koyduğumuzda oldu tüle takıldığını düşünmüyorum şu anda sekerek yürüyor ayağını kapatıp açabiliyor ama üstüne basamıyor genellikle ayağını hep açık tutup kendine çekiyor herhangi bir anormallik de yok morluk vs çok üzüldük bir anda böyle olunca napacağımızı bilemedik

Eslem6659

Yeni Üye
Yemini suyunu dışarı koyduk dışarıda duruyor bacağını elleyince falan hiç sesi çıkmıyor tepki vermiyor çok hafif sıkabiliyor

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Dışarıdaydı daha sonrasında kafesine koyduğumuzda oldu tüle takıldığını düşünmüyorum şu anda sekerek yürüyor ayağını kapatıp açabiliyor ama üstüne basamıyor genellikle ayağını hep açık tutup kendine çekiyor herhangi bir anormallik de yok morluk vs çok üzüldük bir anda böyle olunca napacağımızı bilemedik
İncitmiş olabileceğini düşünüyorum. Eğer kızarıklık yara vs varsa terramicyn yada fucidin merhemi sürmeniz fayda sağlayacaktır. Ama yara yoksa eczaneden dolgit krem alıp masaj yaparak bu kremi sürünüz. Her iki uygulama için akşamları yapın ışıkları kapatın uyku moduna geçsin ki merhemi bir yerine değdirmesin yada yemesin. D vitamini takviyesi ile süreci destekleyin. Kanatlıoil D3.

Üst Alt