• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Kuşumun ayağı kafesin iki demiri arasına sıkıştı

Neksin

Aktif Üye
İyi günler
Az önce farkettim kuşum kafesin birbirine yakın iki teli arasına sıkışmıştı. Araladim ve kuşu çıkardım. Yalnız parmağın ucu çok kötü durumda, kanama olmamıştı. Parmak ucu ters dönmüş sanki. Terramycin krem sürdüm. Sizde bir bakabilir misiniz duruma?

Ekli dosyalar

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Terramicyn merhem yeterli olmayabilir. Ya fucidin yada rif ampül alınız. Umarım kırık yoktur. Sadece deri hasar görmüşse daha kolay toparlar. Birde d vitamini takviyesi yapın. Kanatlıoil D3. Yemini ihtiyaçlarını tabana koyun. Eğer tellere tırmanacak gibi olursa aşağıya da bir tane tünek koyun.

Neksin

Aktif Üye
Terramicyn merhem yeterli olmayabilir. Ya fucidin yada rif ampül alınız. Umarım kırık yoktur. Sadece deri hasar görmüşse daha kolay toparlar. Birde d vitamini takviyesi yapın. Kanatlıoil D3. Yemini ihtiyaçlarını tabana koyun. Eğer tellere tırmanacak gibi olursa aşağıya da bir tane tünek koyun.
Kanama olmaması tuhaf bu kadar deri hasarın bir ihtimal erken farketmisim dedim. Vitamini verdim. Rif te yarına kaldı gibi. Kırık varsa nasıl kaynayacaksa artık değil mi? Düzgün kaynamayabilir yani

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kanama olmaması tuhaf bu kadar deri hasarın bir ihtimal erken farketmisim dedim. Vitamini verdim. Rif te yarına kaldı gibi. Kırık varsa nasıl kaynayacaksa artık değil mi? Düzgün kaynamayabilir yani
Kırıldıysa nasıl ve nerden kırıldığına bağlı. İlk attığınız fotolarda ters duruyor gibi. Müdahale edilmezse yanlış kaynama ihtimali de var. Ama diğer fotolar da ters şekilde duruş yok gibi. Siz yanınızda olduğunuz için daha iyi bilirsiniz. Evet erken müdahale her zaman önemlidir. 🌸

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Çeviri Ekibi
Bu ilk aldiginizda topallayan kusunuz mu? Normalde o sekilde bir sikisma durumunda ciglik atar haber verir, hic tepki vermedi mi? Yaraya bakinca cani kesinlikle yanmis olmali diye düsünüyorum. Veterinerin bir görmesi iyi olur, kirik durumunda tekrar düzgün sekilde kaynamasi icin alciya alabilirler ayagini.

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Bu ilk aldiginizda topallayan kusunuz mu? Normalde o sekilde bir sikisma durumunda ciglik atar haber verir, hic tepki vermedi mi? Yaraya bakinca cani kesinlikle yanmis olmali diye düsünüyorum. Veterinerin bir görmesi iyi olur, kirik durumunda tekrar düzgün sekilde kaynamasi icin alciya alabilirler ayagini.
Screenshot_2024-05-25-20-36-25-735_com.android.chrome.jpgburda parmak kopmuş mu? Sanki deri tutuyor

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Sanirim öyle abla, tirnak da ters dönmüs yani büyük ihtimalle baglarda yirtilma tarzi bir sey var. Kremle, merhemle gecer mi emin degilim ama cerrahi islem gerekebilir gibi duruyor...
Değil ablacım ampute olacak büyük ihtimalle 😔cerrahi işlem ile, inşallah fotoğraf aldanmasıdır sadece doku eziğidir😔🤲

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
O bölgeden kırık var maalesef. Acı içinde düşmesini beklemeyin. Enfeksiyon olup vücuda da yayılabilir riskli bir durum. Kanatlı uzmanına götürmeniz uygun olur.

Neksin

Aktif Üye
Hayır bu dişi olan, inanın tek bir ses yoktu arada girer onları severim, Bi baktım yan telde asılı yan duruyor. Dikkat edince farkettim arada olduğunu. Rif yarına kaldı evde batikon vardı. Olmazsa hanıma söyleyeyim batikonla pansuman yapsın. İlk başta bende kırıldı et tutuyor dedim ama kafes tabanına koyunca düzeldi gibi o parmak hafif şiş kanama sonrasındada olmadı. Tırnak kararmadı vs. Normalde tırnak kopmasinda bile kanı durduramazsıniz.

cicikuşdodo

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Hayır bu dişi olan, inanın tek bir ses yoktu arada girer onları severim, Bi baktım yan telde asılı yan duruyor. Dikkat edince farkettim arada olduğunu. Rif yarına kaldı evde batikon vardı. Olmazsa hanıma söyleyeyim batikonla pansuman yapsın. İlk başta bende kırıldı et tutuyor dedim ama kafes tabanına koyunca düzeldi gibi o parmak hafif şiş kanama sonrasındada olmadı. Tırnak kararmadı vs. Normalde tırnak kopmasinda bile kanı durduramazsıniz.
batıkon bildiğim kadarıyla içerisinde toksik barındırıyor nerede oturuyorsunuz bolgenizde KUŞLAR KONUSUNDA UZMAN bir veteriner bulup goturmeniz gerekiyor.

Neksin

Aktif Üye
batıkon bildiğim kadarıyla içerisinde toksik barındırıyor nerede oturuyorsunuz bolgenizde KUŞLAR KONUSUNDA UZMAN bir veteriner bulup goturmeniz gerekiyor.
Batikonla sırt yarasıni pansuman yapmıştım veteriner önermişti. Antibiyotikte mevcut evde, bu günlük durumu bir gozlemleyecegim. Gelişmeleri yazarım buraya