• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşumu ne zaman elime almalıyım

profkuş

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Yok
Kullanılan İlaç
Yok
Pazar günü yeni yavru muhabbet kuşu aldım 2.günü kaçmaya çalışsada parmağıma aldım 3. Gün ise kafasını okşadım internette 1 haftadan sonra diyor ama bence 2 Gün geçtikten sonra alıştırılmaya başlanabilir yetişkin olsa neyse siz ne düşünüyorsunuz daha elime tam alışmadı ne zaman alıştırmalıyım

Emine Ş.

Paylaşımcı
Kıdemli Üye
Ürkütmeden kafesin içinde elinize yem alarak yedirebilirsiniz bence. Elinizden yem yedikçe size güveni artar.

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Çeviri Ekibi
Kuşu çok fazla sıkmadan, strese sokmadan kafes içinde yavaş yavaş sevebilir, elinizden yem yedirebilirsiniz. Ani hareketler yapmamaya özen gösterin ve bir haftadan önce kuşunuzu kafesinden çıkarmayın. Evi tanımadığı, ortama alışık olmadığı için çarpıp kendini incitebilir. Sabırlı olun kuşunuz zamanla size alışacaktır 👍🏻

Umur E.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Pazar günü yeni yavru muhabbet kuşu aldım 2.günü kaçmaya çalışsada parmağıma aldım 3. Gün ise kafasını okşadım internette 1 haftadan sonra diyor ama bence 2 Gün geçtikten sonra alıştırılmaya başlanabilir yetişkin olsa neyse siz ne düşünüyorsunuz daha elime tam alışmadı ne zaman alıştırmalıyım
Öncelikle kafes içi elinize alıştırmadan oda da salmayın.Elinizden dal darı yedirmeye çalışabilirsiniz bu şekilde güvenini kazanabilirsiniz

profkuş

Yeni Üye
Tamam zaten dışarı çıkarmıyorum kafesde parmağıma alıp sevip bırakıyorum

Üst Alt