• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Kuşumu kafese alıştıramıyorum

Engin Erol

Yeni Üye
Merhaba 4 aylık bir sultan papağanım var erkek ismi şakir şakiri ne yaparsam yapayım kafese alıştıramıyorum aldıktan 2 hafta sonra kafesinden çıkartmıştım o çıkarmayla hala duruyor çok hareketli bir kuş kafeside yeteri büyüklükte korkucağı herhangi bir şeyde yok ama kafesindeyken sürekli sağa sola yürüyüp tırmanıp çıkmak istiyormuş gibi yapıyor üzülüyorum ne yapmamı tavsiye edersiniz

Engin Erol

Yeni Üye
Merhaba 4 aylık bir sultan papağanım var erkek ismi şakir şakiri ne yaparsam yapayım kafese alıştıramıyorum aldıktan 2 hafta sonra kafesinden çıkartmıştım o çıkarmayla hala duruyor çok hareketli bir kuş kafeside yeteri büyüklükte korkucağı herhangi bir şeyde yok ama kafesindeyken sürekli sağa sola yürüyüp tırmanıp çıkmak istiyormuş gibi yapıyor üzülüyorum ne yapmamı tavsiye edersiniz
Not olarak şakiri kafese kapama düşüncesinde değilim yanlış anlamayın lütfen bazen odamı temizlerken veya odamı havalandırırken kafase koymak mecburiyetindeyim

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Kafeste kaldığında dayanamayıp çıkartçağınızı bildiği için kafeste sürekli siz çıkartana kadar şansını deniyor. Kafesini benimsemesi yuvası evi olduğunu bilmeli. Kafeste ilgisini çekecek objeler koyun. Her kafese tırmandığında sağa sola yürüdüğünde çıkartmayın. Belli bir süre sonra alışır. Peki akşamları da mı dışarıda. Uyurken vs Çünkü en başta eğer dışarıya çok alışmışsa kafese alışması çok zor olabiliyor. Evde sürekli birileri varsa sıkıntı olmaz ama her zaman salık büyük zorluk olur.

Engin Erol

Yeni Üye
Kafeste kaldığında dayanamayıp çıkartçağınızı bildiği için kafeste sürekli siz çıkartana kadar şansını deniyor. Kafesini benimsemesi yuvası evi olduğunu bilmeli. Kafeste ilgisini çekecek objeler koyun. Her kafese tırmandığında sağa sola yürüdüğünde çıkartmayın. Belli bir süre sonra alışır. Peki akşamları da mı dışarıda. Uyurken vs Çünkü en başta eğer dışarıya çok alışmışsa kafese alışması çok zor olabiliyor. Evde sürekli birileri varsa sıkıntı olmaz ama her zaman salık büyük zorluk olur.
her zaman salık oluyor uyurkende kafesinin üstünde her zaman uyur kafesini açık olmasına rağmen tek yemek ve su için girer onun haricinde hep dışarda bizimle bir yaşıyor

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
her zaman salık oluyor uyurkende kafesinin üstünde her zaman uyur kafesini açık olmasına rağmen tek yemek ve su için girer onun haricinde hep dışarda bizimle bir yaşıyor
Geceleri kafesinde uyumamasıda büyük risk. Ufacık sesten sinekten yada başka bir şeyden ürküp uçabilir çünkü kuşların karanlıkta görüş alanları dardır çok iyi göremezler onun için kötü sonuç doğurur. Yukarıda yazdığım yöntemleri deneyin. Kafesine mutlaka alışması gerekir. Yemini suyunu dışarıda değil de kafesinde bulundurunuz.

perfectr

Aktif Üye
Kafesin yerinden memnun olmayabilir. Ben de kafes yerini değiştirdim dediğiniz gibi kafes üstünde duruyorlar. Yüksekte başka bir yere koyun.

Üst Alt