• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşumu kafa çevreside beyaz pire gibi bir şey gördüm!

Ketçap ile zeytin

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
bit/pire gibi bir şey
Hastalık Belirti Tarihi
14 Ocak 2025
merhaba bu sabah kuşumun kafasında beyaz şeffaf gibi bi parazit gördüm çok miikti. kırmızı ya da siyah değil. arada bir kaşınıyordu ama ilk kez gözümle gördüm. fotoğrafını kuşun kafasındayken çekemedim tüylerinin arasına kaçtı hemen zaten. aynı zamanda evdeki bu bitkide de nerdeyse birebir gördüm. sizce bu kuş biti mi yoksa çiçekten kuşa bir parazit mi bulaştı. (ya da tam tersi kuştan çiçeğe mi bulaştı?) çiçek görselini ekliyorum. çiçeği doğrudan çöpe atacağım.
neler yapabilirim çok rahatsızlık duydum.

Ekli dosyalar

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Bitkinize hastalık bulaşmış, bitkiye de ilaç kullanın.. Kuşlara mantar sporu bulaşabilir bu bitkiyle aynı ortamda bulunmasınlar 😊

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
merhaba bu sabah kuşumun kafasında beyaz şeffaf gibi bi parazit gördüm çok miikti. kırmızı ya da siyah değil. arada bir kaşınıyordu ama ilk kez gözümle gördüm. fotoğrafını kuşun kafasındayken çekemedim tüylerinin arasına kaçtı hemen zaten. aynı zamanda evdeki bu bitkide de nerdeyse birebir gördüm. sizce bu kuş biti mi yoksa çiçekten kuşa bir parazit mi bulaştı. (ya da tam tersi kuştan çiçeğe mi bulaştı?) çiçek görselini ekliyorum. çiçeği doğrudan çöpe atacağım.
Dış parazit damlası uygulayın
Hemen yapın lütfen 🤲😔
Vilmectin
Zimec
Avromec
Baymec
Bunlardan birini temin edin lütfen
Çiçeği uzaklaştırın evden,
Veteriner malzemesi satan yerden alabilirsiniz yada veteriner kliniğinde bulunuyor
Ensesine 1 damla damlatın ve masaj yapın 10 gün sonra tekrar uygulayın 2-3 ay sonra tekrarlayın geçmiş olsun

Tarık T.

Eski Forumcu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Düzenli dış parazit uygulaması yapıyormusunuz? Kafesi tüm ekipmanlar dahil dezenfekte edin tünekleri sıcak ateşe tutun kafesteki yem vs atın.

Ketçap ile zeytin

Yeni Üye
Hepsini yapacağım teşekkür ederim. Eve de bulaşır mı acaba yani ev için ekstra bi şey yapmalı mıyım?

Limoncuk

Aktif Üye
unlu bit olmuş çiçeğiniz organik ilaçlar var , tesbih ağacı yağı da deneyebilirsiniz arap sabunlu sirkeli su da toprak değişimi de yaparsınız sonrasında ama diğer bitkileriniz ve evcil hayvanlarınızla aynı ortamda olmasın hızla yayılıyor bitkiler arasında.

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Arap QUOTE="Limoncuk, post: 327525, member: 6390"]
unlu bit olmuş çiçeğiniz organik ilaçlar var , tesbih ağacı yağı da deneyebilirsiniz arap sabunlu sirkeli su da toprak değişimi de yaparsınız sonrasında ama diğer bitkileriniz ve evcil hayvanlarınızla aynı ortamda olmasın hızla yayılıyor bitkiler arasında.
[/QUOTE]
Arap sabunlu su tam öldürmüyor en güzeli ilaçlama ☺ Bu sene maalesef bizim limon ağacını sarmıştı 😞

Üst Alt