• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Kuşumu fön Makinesi ile kuruttum

Sait Erdem

Aktif Üye
Kuşumu az önce kendi başına ılık suda banyo yaptı 2 - 3 dk sonra bende kurutmak için dön makinesi ile kuruttum ama kurutma derecesi 1. Olan kuşuma bir şey olurmu lütfen yardım edin

K

Kaan Omurtak

Yasaklı
Zararlı bir davranış. Bunlar çok hassas canlılar oldukları için hava akımından etkilenip üşütme gibi durumlar oluşabilir. Hasta olacağının garantisini veremem ama ihtimal var. Eğer kabarma, uyuklama gibi üşütme belirtileri gözlemlerseniz lütfen bize bildirin.

Sait Erdem

Aktif Üye
Zaten 2 dk banyo yaptı sonra hem havlu hemde dön makinesi ile kuruttum şu anda gayet canlı kabarmıyor

K

Kaan Omurtak

Yasaklı
Zaten 2 dk banyo yaptı sonra hem havlu hemde dön makinesi ile kuruttum şu anda gayet canlı kabarmıyor
İlerleyen zamanlarda sorun çıkarsa mutlaka bizi bilgilendiriniz. Bir daha da fön makinesi kullanmayınız lütfen.
Görünüşünde sıkıntı yok ama belirtiler sonra çıkabilir. Önlem amaçlı eğer elinizde varsa vitamin takviyesi yapabilirsiniz.

Şimâl

Tutkulu
Emektar Üye
Yaptıktan sonra değil önce söyleseniz daha iyi. Ancak sizin kurutmanıza ihtiyaçları yok ki. İyi niyetle yapmışsınız ama gerek yok ki. Onlar kendini kurutur. Siz sadece oda ısısını sabit tutun.

Sait Erdem

Aktif Üye
Yaptıktan sonra değil önce söyleseniz daha iyi. Ancak sizin kurutmanıza ihtiyaçları yok ki. İyi niyetle yapmışsınız ama gerek yok ki. Onlar kendini kurutur. Siz sadece oda ısısını sabit tutun.
zaten bilsem asla kurutmam bir daha asla yapmayacağım kuşuma bir şey olurmu

Soner

Aktif Üye
Tek diyecegim fön makinası kuşlar icin ölüm makinasıdır dikkat edin bir daha kullanmayın mümkünse

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Merhabalar 6-7 gün önce balkonumuza pet shoptan kaçan 2 aykık
bi muhabbet kuşu bulduk ve sahiplendik. Sonrasında çok kaşındığı için toz topraktan diyerek yıkadık ve maalesef bi hata yapıp kurutma makinesi kullandık olabildiğince uzaktan tutmuştum ve ondan 16 saat sonrasında ayaklarını kullanamamaya başladı ama tünekte zar zor durabiliyor çok azda olsa telleri sarabiliyor bu bizden dolayı mı? 3 yere götürdük biri kursak mantarı dedi ve her gün daldarıyla besleyip suyuna elma sirkesi koymamız gerektiğini söyledi,biri sinirsel olabilir dedi ve B vitamini,D vitamini ve bebek asprin kullanmamız gerektiğini söyledi,biri de ayaklarına felç inmiş hep böyle kalma ihtimali var dedi ve olabildiğince elimizde tutup ayaklarını ısıtmamız gerektiğini ve ayaklarını hafifçe masaj yapmamaız gerektiği söyledi sizce ne olabilir? Ve bu arada yemek yemiyor hatta yemi kıramıyor. Daldarıyı bile zorla yediriyorum.Suyuda nerdeyse hiç içmiyor ne yapmalıyım çok üzgünüm. Şu anda suyuna B vitamini ekledim ve şırıngayla D vitamini verdim ve yem olarakta daldarı koydum ve elimde yedirdim.
Eski konuları yazmıyoruz. Kendi konunuzdan devam edin lütfen.