• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşumu Akıllı Yemliğe Alıştıramadım

horizon

Aktif Üye
Eve yeni gelen kuşumun bugün 3.günü tabana bir kaba koyduğumda yemi yiyor hemen ama akıllı kafese götürdüğümde kaçıyor hemen ayrıca su da içmiyor alışsın diye tabana koyduğum yemide kaldırdım alışsn diye ayrıca yemliğe koydum yemi bare ordan yesin diye. Ne yapmamı önerirsiniz aç kalmasını da istemiyorum. Ortama yeni geldi diyecekler olacaktır elbet 2 aylıktan biraz büyük bir kuş yani akıllı yemlikten neden kaçıyor anlamadım pek alakasının olduğunu düşünmüyorum yeni gelmesiyle aç büyük ihtimalle

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Alakası olmadığınız düşündüğünüz şeyle direk alakalı bir durum. Yeni ortama alışma süreci her kusta olur

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
kuş yavru da olsa yetişkin de olsa yeni geldiği ortamı yadırgayacak, bir uyum süresi olacaktır. isterseniz şöyle yapın, kuşa tabanda yem vermeye devam edin bu arada akıllı yemlikte kafeste durmaya devam etsin. kuş alışma sürecini atlatınca tabandaki yemi alırsınız. şimdiden hem açlık hem de yeni ortamla mücadele edip iyice strese girmesin.