• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşumdan nezle gibi cikan ses

Woxy

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Nezle,kuruma,mantar
Hastalık Belirti Tarihi
2 Kas 2024
Kullanılan İlaç
Gerwit W, Entrobac, Biteral, veterinerin verdiği multivitamin
Merhaba arkadaşlar. hemen hemen 1.5 yaşında bir sultan papağanım var. 2-3 hafta önce ötüşünün biraz değişmesinden ve ben odadan çıkınca bağırmayışından ( normalde ben ne zaman odadan çıksam arkamdan gelene kadar bağırır bırakmaz beni ) bir sorun olduğunu anladım ve veterinere götürdüm. veteriner kursak mantarı olduğunu düşünüyor ve antibiyotik verdi. 1 hafta boyunca ağızdan şırıngayla olmak üzere ve sonraki hafta boyunca da suyuna biraz damlatarak 2 hafta boyunca kullandık. ayrıca ilk haftada suyuna her gün 1 adet biteralin 1/6 sını koyarak 1 hafta boyunca kullandık. Hareketleri giderek canlandı ve sesi biraz düzelmeye başlamıştı, fakat 2 gündür yine ötüşü değişmeye başladı ve videoda göründüğünüz sesleri çıkarmaya gün içinde fazlasıyla başladı. şu anda veteriner eşliğinde Röhnfried Gervit-w kullanmaktayım( 2 gün önce başlandı ). Fakat ben solunum yolu problemide olabileceğini düşünüyorum, veteriner şu aşamada yeniden antibiyotik kullanımı ağır gelebilir 2 hafta boyunca multivitamin kullanalım sonrasında duruma göre solunum yolunu ihtimalinide ele alır ve yeniden antibiyotiğe başlarız dedi. Video aşağıda.

Ayrıca kursak mantarından şüphenilmesinin bir nedenide, kuşumun göğüs kısmındaki kemik bildiğiniz bıçak sırtı gibi hissediliyor yani bir zayıflıkta söz konusu.
Şu koşulları belirtmek isterim:
Ev soğuk olmuyor yani evde ciddi bir soğuk sıcaklık değişimi mevcut değil.
Özellikle ilk hastalığı farkettiğimden beri ( 1 aya yakındır ) kafesi her gün düzenli temizleniyor.
Yemekten kesilme gibi bir durum yok gayet sağlam mamasını yiyor, mama ise kapalı maket mama.
Bazen videodaki gibi bu sesler coşarken bazen ise baya duruluyor ama durulduğunda bile inceden bir kedi ağlamasına benzer bir ses duyuluyor.
Dışkıda bir sorun yok gibi görünüyor onunda fotoğrafı aşağıda
Video: Watch unnamed | Streamable

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

Woxy

Yeni Üye
Şu anda omzumda ve aşırı fazla hapşuruyor sürekli ağzı açık. Mantar dışında solunum yoluyla ilgili bir durum olamaz mi.

Tarık T.

Eski Forumcu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Gittiğiniz veteriner kanatlı uzmanı mıydı, kursak mantarı olduğunu düşünüyor neye göre kursak testi analizi yapıldı mı, röntgeni çekildi mi farklı bir şey de var gibi duruyor konumuz İstanbul gözüküyor Vetform Gözde hocaya gitmenizi öneririm güzel bir şekilde muayne edilsin. @Demet bükay @Şehmus BAKIR

Woxy

Yeni Üye
Gittiğiniz veteriner kanatlı uzmanı mıydı, kursak mantarı olduğunu düşünüyor neye göre kursak testi analizi yapıldı mı, röntgeni çekildi mi farklı bir şey de var gibi duruyor konumuz İstanbul gözüküyor Vetform Gözde hocaya gitmenizi öneririm güzel bir şekilde muayne edilsin. @Demet bükay @Şehmus BAKIR
Evet İstanbuldayım. Sadece elle kontrol etti ve göğüs kısmının bicak gibi olmasından yola cikti. Ben pendikteyim dediğiniz yer Kağıthanede oraya gitmem çok zor. Kanatlı uzmanmiydi bilmiyorum fakat kanatlı hayvanlarada bakıyorlar. Videolardan ve diski görüntüsünden sizin düşünceniz nedir?

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Sürekli o hareketi yapıyorsa havakeselerinden olabilir ve sıcak bir ortamda tedaviye alınması lazım kuruma da başladıysa besleme yapılacak ihmâle almayın kanatlı uzmanına gidecek durumunuz yoksa da bana özelden ulaşın yardımcı olayım

Üst Alt