• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşumdan ilginç bir ses çıkıyor

Woxy

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar. hemen hemen 1.5 yaşında bir sultan papağanım var. 2-3 hafta önce ötüşünün biraz değişmesinden ve ben odadan çıkınca bağırmayışından ( normalde ben ne zaman odadan çıksam arkamdan gelene kadar bağırır bırakmaz beni ) bir sorun olduğunu anladım ve veterinere götürdüm. veteriner kursak mantarı olduğunu düşünüyor ve antibiyotik verdi. 1 hafta boyunca ağızdan şırıngayla olmak üzere ve sonraki hafta boyunca da suyuna biraz damlatarak 2 hafta boyunca kullandık. ayrıca ilk haftada suyuna her gün 1 adet biteralin 1/6 sını koyarak 1 hafta boyunca kullandık. Hareketleri giderek canlandı ve sesi biraz düzelmeye başlamıştı, fakat 2 gündür yine ötüşü değişmeye başladı ve videoda göründüğünüz sesleri çıkarmaya gün içinde fazlasıyla başladı. şu anda veteriner eşliğinde Röhnfried Gervit-w kullanmaktayım( 2 gün önce başlandı ). Fakat ben solunum yolu problemide olabileceğini düşünüyorum, veteriner şu aşamada yeniden antibiyotik kullanımı ağır gelebilir 2 hafta boyunca multivitamin kullanalım sonrasında duruma göre solunum yolunu ihtimalinide ele alır ve yeniden antibiyotiğe başlarız dedi. Video aşağıda.

Ayrıca kursak mantarından şüphenilmesinin bir nedenide, kuşumun göğüs kısmındaki kemik bildiğiniz bıçak sırtı gibi hissediliyor yani bir zayıflıkta söz konusu.
Şu koşulları belirtmek isterim:
Ev soğuk olmuyor yani evde ciddi bir soğuk sıcaklık değişimi mevcut değil.
Özellikle ilk hastalığı farkettiğimden beri ( 1 aya yakındır ) kafesi her gün düzenli temizleniyor.
Yemekten kesilme gibi bir durum yok gayet sağlam mamasını yiyor, mama ise kapalı maket mama.
Bazen videodaki gibi bu sesler coşarken bazen ise baya duruluyor ama durulduğunda bile inceden bir kedi ağlamasına benzer bir ses duyuluyor.
Dışkıda bir sorun yok gibi görünüyor onunda fotoğrafı aşağıda
Video: Watch durum | Streamable

Ekli dosyalar

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kuşunu zaman hangi tahliller yapıldı ve hangi ilaç verildi?