• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kusumdan gelen cık sesi

Suna kalan

Aktif Üye
Hastalık Belirtileri
Yeşil kuştan geldiğini dusundugum cık sesi
Kullanılan İlaç
Yok
Merhaba arkadaşlar iki tane muhabbet kuşum var. Ve yeşil kuşdan geldiğini düşündüğüm gün içinde cik cik sesleri çıkarıyor. Bunu bayağıdır yapıyor. Tüy döneminde olduğu için 3-4 güne kadar halsizdi gün içinde uyukluyordu. Ama son birkaç gündür enerjisi yerinde. 3-4 gün önce halsizken pek yem yemiyordu ama şu anda yemeye başladı tekrardan. Ama dediğim gibi gün içinde cik cik sesleri çıkıyor kuştan. Bunun nedeni nedir vikvik sesi değil cik sesi. Eğer nefes darlığı falan varsa bunu nasıl anlayabilirim ya da üst solunum rahatsızlığı varsa bunu nasıl anlayabilirim yardımcı olursanız çok sevinirim İnşAllah öyle bir şey yoktur birazdan videoyu paylaşacağım

Suna kalan

Aktif Üye
Merhaba arkadaşlar iki tane muhabbet kuşum var. Ve yeşil kuşdan geldiğini düşündüğüm gün içinde cik cik sesleri çıkarıyor. Bunu bayağıdır yapıyor. Tüy döneminde olduğu için 3-4 güne kadar halsizdi gün içinde uyukluyordu. Ama son birkaç gündür enerjisi yerinde. 3-4 gün önce halsizken pek yem yemiyordu ama şu anda yemeye başladı tekrardan. Ama dediğim gibi gün içinde cik cik sesleri çıkıyor kuştan. Bunun nedeni nedir vikvik sesi değil cik sesi. Eğer nefes darlığı falan varsa bunu nasıl anlayabilirim ya da üst solunum rahatsızlığı varsa bunu nasıl anlayabilirim yardımcı olursanız çok sevinirim İnşAllah öyle bir şey yoktur birazdan videoyu paylaşacağım

Video bu sesi fulleyip kulağınızı yaklaştırırsanız ses gayet net bir şekilde duyulabiliyor umarım bir şeyi yoktur kuşumun

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici

Video bu sesi fulleyip kulağınızı yaklaştırırsanız ses gayet net bir şekilde duyulabiliyor umarım bir şeyi yoktur kuşumun
Bu videoda gördüğüm erkek çok halsiz ve dediğiniz sesi duyamadım daha net ses olacak şekilde çekin ve dışkı resmi görelim 👍

Suna kalan

Aktif Üye
Bu videoda gördüğüm erkek çok halsiz ve dediğiniz sesi duyamadım daha net ses olacak şekilde çekin ve dışkı resmi görelim 👍
Deminden beri uğraşıyorum ama o sesi çıkarmıyor genelde uyukladiginda fazla fazla duyuluyor ama o ses şu anda çıkmıyor o sesi duyduğum paylaşacağım ilginiz için teşekkür ederim ☺

Suna kalan

Aktif Üye
Buyur Şehmus abi dışkı fotosunu atamadım çünkü müsait değildim bugün atmaya çalışacağım. Yine aynı şekilde sesi sonuna kadar açıp kulağınıza iyice yaklaştın o zaman cıyk yada cik tarzı sesler duyuluyor

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Kuşun iştahı iyi ama sanki Ufak bir kırılma var cereyanda veya soğuk aldı mı?

Suna kalan

Aktif Üye
Yok ceyeranda kalmadı Şehmus abi ama balkondam sofra bezi falan silkiyoruz ozaman biraz soğuk geliyo balkon kapısı açılınca ben soğuk gelememesi için kapıyı hemen açıp kapıyorum yani hızlıca halletmeye çalışıyorum birde ben bu durumun tüy donemine girdiği için olduğunu düşünmüyorum sanki başka bir şey var gibi Ilgın için teşekkürler abi

Suna kalan

Aktif Üye
Şehmus abi dışkı fotosunu attım ama dışkısı da baloncuk var dışarıya saldık biraz gezsinler diye yüksek bir yerden kablonun üstünden düştü sorun olmaz demi

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Şimdi kardeşim desem ki Kanatlı uzmanına götürün röntgen çeksinler ailem buna izin vermez diyeceksin 😩 getir bana desem mesafeler var🤔 kuşun tedaviye ihtiyacı var ama önce teşhis gerekir

Suna kalan

Aktif Üye
Şimdi kardeşim desem ki Kanatlı uzmanına götürün röntgen çeksinler ailem buna izin vermez diyeceksin 😩 getir bana desem mesafeler var🤔 kuşun tedaviye ihtiyacı var ama önce teşhis gerekir
Abi nasıl tehsis edicegiz peki çok mu ciddi bir sorun

Suna kalan

Aktif Üye
Röntgen çekilmesi gerekir demiş zaten Şehmus hoca, yani ciddi olup olmadığını telefondan anlamak zordur muayene gerekir
Röntgen çekilmesi gerekir demiş zaten Şehmus hoca, yani ciddi olup olmadığını telefondan anlamak zordur muayene gerekir
Çevremde kanatlı uzmanı olup olmadığını bilmiyorum zaten bilsemde Şehmus abinin dediği gibi ailem izin vermez ne yapacağımı bilmiyorum lütfen yardımcı olun

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Aileniz niçin izin vermiyor? Yaşınız çok mu küçük?

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
İstanbulda yaşıyorsan en azından ailenden biri ile Şehmus'un yanına gidemez misin? Veya yakında bir veteriner kanatlı uzmanı baksanız.

Suna kalan

Aktif Üye
İstanbulda yaşıyorsan en azından ailenden biri ile Şehmus'un yanına gidemez misin? Veya yakında bir veteriner kanatlı uzmanı baksanız.
Kuşumun duru ciddi ise ben bir şekilde halletmeye çalışırım siz yeterki bir şeyler söyleyin

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Beyaz peçete serin altına. Dışkılarına bir de öyle bakalım. Ben çok acil bir durum veya hastalık göremedim şu anda.

Üst Alt