• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! kuşumda yem seçme sorunu

muhammedalisusem

Yeni Üye
"Selamün aleyküm sevgili yönetim ve kanatlı hayvan severler, Bir süredir muhabbet kuşum yem seçiyor veya gündüz hiç yemiyor. Ama dikkat ediyorum, gece karanlıkta yemi yiyor. Dışkısı ishal değil, katı kısmı normal ama yanında biraz sıvı geliyor. Ayrıca dışkıda ufak, çok küçük siyah şeyler (noktalar/parçacıklar) var.Kullandığım yemler Versele Laga ve Deli Nature.Bu durum normal mi, yoksa bir sorun mu var? Tavsiye verir misiniz?"

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
"Selamün aleyküm sevgili yönetim ve kanatlı hayvan severler, Bir süredir muhabbet kuşum yem seçiyor veya gündüz hiç yemiyor. Ama dikkat ediyorum, gece karanlıkta yemi yiyor. Dışkısı ishal değil, katı kısmı normal ama yanında biraz sıvı geliyor. Ayrıca dışkıda ufak, çok küçük siyah şeyler (noktalar/parçacıklar) var.Kullandığım yemler Versele Laga ve Deli Nature.Bu durum normal mi, yoksa bir sorun mu var? Tavsiye verir misiniz?"
Ve aleykümselam kardeşim
Dışkı fotoğraflarını paylaşır mısınız lütfen
Yemi değiştirin seçiyorsa hangi tohum kabuğu varsa seviyor yiyordur, kızıldarı, aspur çedene japon darısı severler

muhammedalisusem

Yeni Üye
Ve aleykümselam kardeşim
Dışkı fotoğraflarını paylaşır mısınız lütfen
Yemi değiştirin seçiyorsa hangi tohum kabuğu varsa seviyor yiyordur, kızıldarı, aspur çedene japon darısı severler
merhaba fotoğrafı bırakayım lakin dışkısındada çok kötü koku farkettim bu sebepten bayril %5 olandan suyuna 2 damla damlattım

Son düzenleme:

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhaba dışkı formu iyi renk sürekli turuncu mu yapıyor

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
net olarak maalesef takip edemiyorum çünki hep aynı yerlere veya durduğu yerler itibariyle net görüntü sağlayamıyorum ama baytril başlamadığım gün köşeye geçip kabarık duruyordu
Şuan nasıl tohum seçiyorsa renk sarı olabilir, karaciğer rahatsızlığında da sarı dışkı olur
Kafes içinde eski dışkılar vardır bakın onlara
Karaciğer yağlanması sorunu rontgende belli olur

muhammedalisusem

Yeni Üye
Şuan nasıl tohum seçiyorsa renk sarı olabilir, karaciğer rahatsızlığında da sarı dışkı olur
Kafes içinde eski dışkılar vardır bakın onlara
Karaciğer yağlanması sorunu rontgende belli olur
kusma sorunuda cereyan ediyor maalesef kabarıkta durmakta kafesindeki sadece yulafları yiyor diğer yeme karışmıyor maalesef bulunduğum ilde röntgen yok

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
kusma sorunuda cereyan ediyor maalesef kabarıkta durmakta kafesindeki sadece yulafları yiyor diğer yeme karışmıyor maalesef bulunduğum ilde röntgen yok
El besleme maması alın petshoptan şiringa ile gaga kenarından besleyin lütfen
Zeolit tozu kullanmalısınız kuşlar için, mamaist.com dan temin edebilirsiniz Şehmus BAKIR hocamızla iletişime geçebilirsiniz watsap hattından yardımcı olur
Kızıldarı verin aspur verin
Yem değişikliği yapın

Üst Alt