• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşumda Sorun Var

Chaerrie

Aktif Üye
Kuşum bu sabah elime dışkıladı.Dışkısında iki adet sindirilmemiş yem gördüm.Dışkıdan mı geldiğini yoksa,ağzından mı düştüğünü tam bilemedim,ama çok ihtimalle dışkıdan.Dışkıda sindirilmemiş yemlerin olması çok mu kötü bir şey?(Not: Diğer hiçbir dışkısında sindirilmemiş yem yok)Bu gün kusma hareketi yapmaya başladı.Bazen bir kaç kez aynı anda yaptı.Ara-sıra kusma hareketi yaptıktan sonra boynunu kaşıyor.Bu gün yumurta vermiştim,ama bunlar yumurtadan önce oldu.Gözlerini uzun süre kapatıyor (Yorgun olduğu için olabilir mi?).Ne sorunu olabilir?

Son düzenleme:

Rion

Yeni Üye
Kuşum bu sabah elime dışkıladı.Dışkısında iki adet sindirilmemiş yem gördüm.Dışkıdan mı geldiğini yoksa,ağzından mı düştüğünü tam bilemedim,ama çok ihtimalle dışkıdan.Dışkıda sindirilmemiş yemlerin olması çok mu kötü bir şey?(Not: Diğer hiçbir dışkısında sindirilmemiş yem yok)Bu gün kusma hareketi yapmaya başladı.Bazen bir kaç kez aynı anda yaptı.Ara-sıra kusma hareketi yaptıktan sonra boynunu kaşıyor.Bu gün yumurta vermiştim,ama bunlar yumurtadan önce oldu.Gözlerini uzun süre kapatıyor (Yorgun olduğu için olabilir mi?).Ne sorunu olabilir?

Kusma hareketinde genelde kuş kafasını sağa sola sallar. Bu hareketi kursağı genişletmek için yapıyorlar. Düzenli olarak probiyotik ve kum kullanın. Dışkısını takip edin. Dışkıda yem tekrarlarsa veterinere götürün bence

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Arkadaşlar gerekeni söylemiş.
Ben üç gün probiyotik kullanarak sorunu çözmüştüm ama hala devam ederse ilaç kullanmak gerekebilir.