• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Kuşumda salyalı kusma

Nazlıeuphorbia

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Kusma
Hastalık Belirti Tarihi
9 Ara 2025
Kullanılan İlaç
İkili antibiyotik tedavisi ve takviyeler
Merhaba herkese,

Muhabbet kuşumda kusma şikayetiyle veterinere gittik, üşütme olduğu söylendi. 5 gün ikili antibiyotik verdik, geçmeyince 5 gün daha devam ettik. Yani 1 gün ara verilmiş oldu. Bu 10 günde antibiyotikle beraber toz probiyotik, avicare marka vinegar ginger, aminoasit, A-E vitamini ve multimineral kullandık.Kusma 2 günlüğüne geçti sonra hastayken günde 6-7 defa kusan kuşumun kusması 1-2 defaya indi.Yani az da olsa iyileşme gösterdi. Bir de beyaz renkli salya kusma başladı. Genel durumu iyi gözüküyor, yemesi de iyi. Ama şu kusma çok yoruyor kuşumu. Hastalığı nedir tedavisi nasıl olur? Bilgisi olanlar lütfen yardımcı olur musunuz🥺🥺

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Altına beyaz peçete serip güncel dışkı resmi ve durumunun gözükeceği bir videosunu eklermisiniz ayrıca veterinerin verdiği ilaçların isimleri nedir? Dışkı analizi yapıldı mı röntgen çekildi mi?

Nazlıeuphorbia

Yeni Üye
Dışkı görselini ekleyeceğim birazdan. Antibiyotik adını bilmiyorum maalesef, şırıngaya çekilmişti. Biri kırmızı renkli diğeri ise şeffaf. Sadece elle muayene ve kilo ölçümü yapıldı.

Nazlıeuphorbia

Yeni Üye
Evet evet çekebilirsem o anı ekleyeceğim hemen. Yine de şöyle açıklayayım; ağzına yavaş yavaş beyaz salya geliyor, geveler gibi ağzında birikiyor sonra da kafasını sağa sola sallayarak ve ayağıyla kafasını kaşıyarak salyayı tamamen çıkarıyor. Mukuslu ve yapışkan gözüküyor o salya

Nazlıeuphorbia

Yeni Üye

Bu video salya kusmasından hemen sonra, o anı yakalayamadım. Genel olarak başını kaşıyor, kusmasa bile öğürme gibi geliyor galiba tüyleri yapışıyor bir de

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye

Bu video salya kusmasından hemen sonra, o anı yakalayamadım. Genel olarak başını kaşıyor, kusmasa bile öğürme gibi geliyor galiba tüyleri yapışıyor bir de
Merhaba geçmiş olsun
Kuşun yüzünü temizleyin lütfen, kusmuk bakteri yayar ve göze kulağa gelirse mikrop kapabilir
Kuşun yüzünü koklayın eşki peynir kokusu var mı?

Nazlıeuphorbia

Yeni Üye
Merhaba, teşekkür ederiz. Tamamdır temizleyeceğim şimdi, herhangi bir koku yok normal kuş kokusu var. Kusma başlayınca ilk ona dikkat etmiştim ben de şükür koku yok

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhaba, teşekkür ederiz. Tamamdır temizleyeceğim şimdi, herhangi bir koku yok normal kuş kokusu var. Kusma başlayınca ilk ona dikkat etmiştim ben de şükür koku yok
O zaman birşey dokunmuş olabilir, kusma refleksi ile kursaktan atmak ister farklı birşey yedi mi?
Yemini kontrol edin, bayatlama, nem küf, kafes kemirme vs oldu mu?

Nazlıeuphorbia

Yeni Üye
Kafes iyi bir durumda değil boyalı yani, kemirme oluyor sürekli. Bu zamana kadar bir şey olmadı diye ve piyasada hep boyalı kafes gördüğüm için de değiştirmemiştik. Sebebi bu olabilir mi bilemedim öneriniz var mıdır

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
İlacın adını bilmiyorum, şırıngaya çekili vermişlerdi. Biri kırmızı renkli diğeri de şeffaftı
Kırmızı baytril ve yanetkisi çok olur😔kanatlı uzmanı bunu vermez😔
Kafes boyası kimyasaldır boya sonuçta kursakta birikir ve ağır metaller zamanla dolar zehirler😔
Kafesi acilen değiştirin lütfen

Nazlıeuphorbia

Yeni Üye

Kusma anını yakaladım tam olarak ve dışkısını da ekledim. Kafa kısmını çok kaşıyor yani dikkatimi oraya yoğunlaştırdı bu durum ama ne anlayamadım. Bir de bir dışkı tamamen siyah gözüküyor ama fotoda öyle çıkmış, normalde koyu yeşil

Ekli dosyalar

Nazlıeuphorbia

Yeni Üye
Kırmızı baytril ve yanetkisi çok olur😔kanatlı uzmanı bunu vermez😔
Kafes boyası kimyasaldır boya sonuçta kursakta birikir ve ağır metaller zamanla dolar zehirler😔
Kafesi acilen değiştirin lütfen
Ahhh kendime kızdım çok kafes öneriniz var mıdır bazıları pirinç iyi bazıları o da zehirli diyor bilemedim ne yapacağımı

baytril yan etkisini azaltmak için ne yapabiliriz peki bir yolu var mıdır

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Ahhh kendime kızdım çok kafes öneriniz var mıdır bazıları pirinç iyi bazıları o da zehirli diyor bilemedim ne yapacağımı

baytril yan etkisini azaltmak için ne yapabiliriz peki bir yolu var mıdır
Probiyotik bağışıklık sistemi içindir 3 gün üst üste verin lütfen
Prinç veya galvaniz kafes tavsiye ederim bende kullanıyorum hiç sıkıntı yaşamadım
Trendyoldan veya internetten araştırabilirsiniz

Entrobac probiyotik var mı elinizde
Muz verin antioksidandır
Bol bol tohum yesin kızıldarı verin yulaf doğal probiyotiktir

Nazlıeuphorbia

Yeni Üye
Çok çok teşekkür ederim siz anlattıkça kendime daha da kızdım bu zamana kadar nasıl dikkat etmedim diye bundan sonra elimden geldiğince dikkat edeceğim

elimde veterinerin verdiği toz probiyotik var, entrobac yok siz hangisini tavsiye edersiniz

bir de baytrilin bundan sonra başka yan etkisi çıkar mı içime kurt düştü korktum

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Çok çok teşekkür ederim siz anlattıkça kendime daha da kızdım bu zamana kadar nasıl dikkat etmedim diye bundan sonra elimden geldiğince dikkat edeceğim

elimde veterinerin verdiği toz probiyotik var, entrobac yok siz hangisini tavsiye edersiniz

bir de baytrilin bundan sonra başka yan etkisi çıkar mı içime kurt düştü korktum
Estağfurullah rica ederim ne demek 😊Baytril yanetkisin de denge sorunu yapar, kusma olur, çok fazla uyku, her antibiyotik gibi ishal
Bağışıklık sistemi üst seviye olmalı ki antibiyotik az zarar versin
Bağırsak florasını bozar iyi bakteriyi de söker atar
Benim size tavsiyem
♦Röhnfried ürünleri %99 etkilidir
Entrobac probiyotik bağışıklık sistemi içindir
Gervit-w multivitamin
BtAmin forte tüy kas kemik yapısını destekler sinir sistemini güçlendirir dengeyi sağlar, Bölünmüş olarak internetten veya mamaist.com dan temin edebilirsiniz
Ve tabiki ♦zeolit tozu (bakteri oluşumunu engeller,kursak, sindirim, bağırsak koruyucusudur
İç parazit oluşumunu engeller bağırsak florasını düzenler
Saymakla bitmez, Zeolit tozunu
Kuşlar için mamaist.com dan temin edebilirsiniz Şehmus BAKIR hocamızla iletişime geçebilirsiniz watsap hattından yardımcı olur
Bölünmüş olarak alabilirsiniz

Ekli dosyalar

Nazlıeuphorbia

Yeni Üye
Tamamdır bilgiler için çok teşekkürler demet hanım ilk işim takviyeleri ve kafesi almak olacak🫶

Bir de kesin antibiyotikten midir acaba bu durum başka bir şeyi yok değil mi