• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Kuşumda parazit var

melisskay

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Kaşıntı, rahatsız olduğunu görüyorum
4-5 ay önce dışarıda bulduğum Sultan papağanının paraziti olduğunu araştırdığımda davranışlarından fark ettim fark ettiğimden beri iyi değilim. İnternette bulaşmaz insana yazıyor peki evi ilaçlatmak vs gerekir mi? Ailenin haberi yok babam özellikle Annem çok çok titiz biri duysa kıyameti koparır direk alır kuşumu elimden ki kendisi de seviyor uzaktan konuşuyor onunla hep anneme aşkım der eve yayılma vs durumu var mıdır 4 aydır hiçbirimiz evde veya kendimizde belirti göstermedik kaşınma vs. ben kendim de biti kuşumda görmedim. Var olduğundan eminim bu arada. onu çok rahatsız ediyorlar. O üç harfli şeyi yazınca bile tuhaf oluyorum ne yapacağım ben odasını değiştirdim salona uzak tarafa aldım hem sosyal bir yer hem de uzak olması açısından, ama orayı da hiç sevmiyor bizim odaya alışık susmuyor ona zarar veriyorlar mı , orada bit ilacı bugün geliyor kendisi için ense damlası olanını aldım :( ne yapacağım of of

Son düzenleme:

Tarık T.

Eski Forumcu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Altına beyaz peçete serip güncel birikmiş dışkı resmi ve yavrunuzun tünekte bir videosunu eklermisiniz merak etmeyin bir şey olmaz dış parazit ense damlasını yapın 15 gün sonra tekrarlayın akabinde 3 4 ayda bir tekrarlıycaksınız koruma amaçlı bunun yapılması gerekiyor hangi ense damlasını aldınız ayrıca kafesinin ve ekipmanların tümünü tünek yemlik vs virkon s ile dezenfekte edip iyice durulayın.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Merak etmeyin size bir zararı olmaz sadece pisikolojik zarar verir ama kuşunuzda hastalıklar başlamadan dış parazit yapın etrafınızda vilmectin, zimec veya baymec bunlardan birini bulmaya çalışın veteriner hekim veya detaylı kuş ürünleri satan yerde bulursunuz eğer bulamazsanız mamaist whatsap hattımızdan ulaşın yardımcı oluruz