• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşumda Mırıldanma ve Ard Arda Hapşırma

ruvs

Yeni Üye
Muhabbet kuşum son bir hafadır günde iki kere falan viyk viyk sesler ve minik mırıldanmalar çıkarıyor ama daha önce çıkarmış olduğu seslerden farklı. Bu sesler iki üç dakika sürüyor. Bazen ardarda hapşurmaları oluyor. Onun dışında bir sorunu yok. iştah kaybı yok. Oyun oynuyor. Yemek yiyor. Veterinere götürmeli miyim çok fazla güvenemiyorum veterinerlere. Bir şeyi yoksa verilen ilaçlar antibiyotikler sıkıntı yaratır mı bilmiyorum. Vitamin sipariş ettim. Ne iyi gelir ne yapmalıyım.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Merhaba ailemize hoşgeldiniz ☺ mümkünse kuşunuzun tünekte bir videosunu ekler misiniz bir görelim ona göre yorum yapalım👍Ayrıca diğer konunuzu kilitliyorum buradan devâm edelim
1705420366704.png

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Muhabbet kuşum son bir hafadır günde iki kere falan viyk viyk sesler ve minik mırıldanmalar çıkarıyor ama daha önce çıkarmış olduğu seslerden farklı. Bu sesler iki üç dakika sürüyor. Bazen ardarda hapşurmaları oluyor. Onun dışında bir sorunu yok. iştah kaybı yok. Oyun oynuyor. Yemek yiyor. Veterinere götürmeli miyim çok fazla güvenemiyorum veterinerlere. Bir şeyi yoksa verilen ilaçlar antibiyotikler sıkıntı yaratır mı bilmiyorum. Vitamin sipariş ettim. Ne iyi gelir ne yapmalıyım.
üşütmüş olabilir, tavsiye ederim

ruvs

Yeni Üye
Buyrun teşekkürler çok korkuyorum veteriner ilaçlar ağır gelir biliyorsunuz bu işi iyi yapmayan çok kişi var

Doğacı

Eski Forumcu
Buyrun teşekkürler çok korkuyorum veteriner ilaçlar ağır gelir biliyorsunuz bu işi iyi yapmayan çok kişi var
IMG_20240116_000723.jpg

Merhabalar
Kanatlı alanında ihtisas yapmış güvenilir bilindik kanatlı veteriner hekimlere götürebilirsiniz güvenin onlara,onlar vesilesi ile iyileşen canlar var. Kuşlar alanında bilgisiz olan klasik veteriner hekimlere gitmemelisiniz

ruvs

Yeni Üye

ruvs

Yeni Üye
üşütmüş olabilir, tavsiye ederim
Merhaba bugün sarımsaklı su yapmıştım hemen ardına bunu yapabilir miyim yoksa kaç gün beklemeliyim

Doğacı

Eski Forumcu
Çok teşekkür ederim bu bilgi için
Rica ederim. Kanatlı hekimine muayene ettirin belki ciddi bir sorun olabilir. Vet hekimin koyduğu teşhisi ve ilacı buraya yazarsınız.
Ayrıca kuşa sarımsak vermemelisiniz.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhaba bugün sarımsaklı su yapmıştım hemen ardına bunu yapabilir miyim yoksa kaç gün beklemeliyim
Sarımsak bağırsak florasını bozar, tabiki faydası vardır, fakat kuşların bağırsağınn düzenini de bozar sabah yapın bence 👍🤲

ruvs

Yeni Üye
Kekik çayını mi sabah yapmaliyim? Direkt sarımsak vermedim
Burada bahsedilen sarımsaklı sudan yapmistim

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Evt çayı sabah yapın,

Doğacı

Eski Forumcu
Soğan ve sarımsak tüketimi zehirlenmeye sebep olabilir. Ben listeyi hazırlarken kanatlı kliniğini sitesinden ve başka kaynaklardan araştırma yaptım tavsiye edilmiyor. Vermeyi tavsiye eden hekimler varsa da (araştırmak lazım) yine de ölçü çok önemli.. Sarımsak baskın bir gıda.

ruvs

Yeni Üye
Merhaba kuşumun yaptığı hareketi çekebildim.bir bakar mısınız çok korkuyorum atıldığı gibi ejder vet kliniğine götüreceğim ama onda da kötü yorumlar gördüm neden boylr yapıyor bu durum dışında oldukça keyifli iştahlı oynuyor