• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşumda mantar olabilir mi?

Gugi1234

Aktif Üye
Hastalık Belirtileri
İshal
Gagasında bi anormallik var mı ishal olmuşta

Ekli dosyalar

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Gagasında ne gibi bir anormallik ben bir şey göremedim. 😊 Ama biraz bulanık çıkmış daha net fotoğraflar atarsanız iyi olur. Güncel dışkı fotosu da alabilir miyiz temiz beyaz peçeteye.

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Gagasında sizi rahatsiz eden bir durum varsa kabuklanma deforme tarzında tatlı badem yağı veya kokusuz beyaz vazelin iyi gelecektir. Ama ben mantara ait bir belirti göremedim. Dışkıya da gelirsek kuşu yeni mi sahiplendiniz. Ve herhangi bir takviye kullanıyor musunuz.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Aslı hocaya katılıyorum mantar ile ilgili bende görsel bir durum göremedim ama sanırım kuş yeterli beslenmiyor iştahı nasıl? Kilosunu biliyor musunuz? Mümkünse kuşunuzun videosunu görebilirmiyiz streamable com dan yükleyip linkini buraya ekleyin bakalım 👍

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Üretici
Ben de mantarla ilgili bir belirti göremedim. Ama dışkının daha net resmini alabilirsek iyi olur.

Gugi1234

Aktif Üye
Gagasında sizi rahatsiz eden bir durum varsa kabuklanma deforme tarzında tatlı badem yağı veya kokusuz beyaz vazelin iyi gelecektir. Ama ben mantara ait bir belirti göremedim. Dışkıya da gelirsek kuşu yeni mi sahiplendiniz. Ve herhangi bir takviye kullanıyor musunuz.

Yeni sahiplenmedik 2 aydır var uyuklamaya başladı ama yem yiyor hapşırıyor bazen boğazında bişey var gibi hareketler yapıyor sonra düzeliyor ölür mü çok korkuyorum dün haşlanmış patates verdik ishali geçsin diye takviye vermedik hiç

Ekli dosyalar

Gugi1234

Aktif Üye
Aslı hocaya katılıyorum mantar ile ilgili bende görsel bir durum göremedim ama sanırım kuş yeterli beslenmiyor iştahı nasıl? Kilosunu biliyor musunuz? Mümkünse kuşunuzun videosunu görebilirmiyiz streamable com dan yükleyip linkini buraya ekleyin bakalım 👍
Kuşum daha küçük hareketli bi kuş ballı kraker yer mamasınıda yer iştahlı elime gelir bana alışık dediğim gibi uyuklamaya başladı kakasıda sarı sıvımsı ve yeşil hapşırıyor bide boğaz temizleme hareketi yapıyor sanki

Gugi1234

Aktif Üye

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kuşunuzun genel halini duruşunu pek beğenmedim. Ballı kraker yer mamasinda da yer demişsiniz Ballı krakerler zararlı çünkü bayatlamış yemleri bir araya getirip balla değil kimyasal yapıştırıcı ile yapıştırıyorlar. Dışkı fotosu bulanık gözüküyor tekrardan yeni birkaç birikmiş dışkı fotosu atar mısınız. Kafesinde grit kum var mı yoksa temin ediniz boğaz temizleme hareketi belki o yüzden yapıyor olabilir. Birde takviye vermiyor muşsunuz multivitamin gervit ve probiyotik entrobac temin ediniz. Bağışıklığını güçlendirecek bu takviyeler. Bir an önce temin edip kullanmanızı tavsiye ederim. Petshoplarda satılmıyor internet ortamında var bilginize. 🖐🏻