• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Başsağlığı Kuşumda Kusma halsizlik ve ishal var

Dharma34

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
KUSMA HALSİZLİK İSHAL
Hastalık Belirti Tarihi
12 Ocak 2026
80 günlük sultan papağanımı bu akşam işten geldiğimde çok halsiz gördüm dün gayet iyiydi. Hemen vete götürdüm ve röntgen çekti orda 1 defa kustu 7 tane ilaç başladı 2 tane antibiyotik eve getirdim odayı normalden çok ısıttım 26-27 derecelerde . Kafese koyduğum anda gitti su içti sonra 2-3 dakika sonra içtiğinden daha fazlasını kustu.Şuan yerde gözü kapalı bit şekilde duruyor . Yem yemiyor zaten veteriner ilk dozlarını klinikte kendi verdi . Şimdi ne yapmalıyım öneriniz olur mu bir şey olmasından çok korkuyorum .

veteriner karaciğer sorunu veya kursak mantarı olabilir dedi ama enfeksiyon kaptığı belli dedi .
ACİL DESTEK BİR ŞEY OLMASINDAN KORKUYORUM

Ekli dosyalar

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Verdiği ilaçların tam isimleri nedir? 7 ilaç 2 si antibiyotik ağır gelebilir. Gittiğiniz hekim kanatlı uzmanı mıydı nereye gittiniz? Olabilir edebilir vs. bu şekilde ilaç yüklenmez mantar için dışkı analizi yada kursak testi yapıldı mı?

Dharma34

Yeni Üye
Verdiği ilaçların tam isimleri nedir? 7 ilaç 2 si antibiyotik ağır gelebilir. Gittiğiniz hekim kanatlı uzmanı mıydı nereye gittiniz? Olabilir edebilir vs. bu şekilde ilaç yüklenmez mantar için dışkı analizi yada kursak testi yapıldı mı?
Hayır yapılmadı testleri ilaçlarını atıyorum başka bir vet ile konuştum röntgeni attım o da akciğer enfeksiyonu var nebul başlamak lazım dedi ventolin kafayı yicem yardım edin kafam iyice karıştı ilaç isimleri şu şekilde
Vitamin 3 adet mineral
Beyaz renkli antibiyotik
Antifungal ilaç
1 adet de kusma önleyici

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Özellikle şu ikisinin (Beyaz renkli antibiyotik, Antifungal ilaç) adını öğrenebilseydiniz neyse siz hangi hekime gittiniz gerçi uzman olsaydı test yapardı ezbere ilaç yazmazdı hangi ilçedesiniz videoları şu şekilde tekrar eklermisiniz Streamable.com a girip upload video yazan yerden videoyu yükleyin oluşan linki buraya mesaj bölümüne yapıştırın.

Dharma34

Yeni Üye
Özellikle şu ikisinin (Beyaz renkli antibiyotik, Antifungal ilaç) adını öğrenebilseydiniz neyse siz hangi hekime gittiniz gerçi uzman olsaydı test yapardı ezbere ilaç yazmazdı hangi ilçedesiniz videoları şu şekilde tekrar eklermisiniz Streamable.com a girip upload video yazan yerden videoyu yükleyin oluşan linki buraya mesaj bölümüne yapıştırın.
Aşağısa 3 video daha paylaştım hocam

bu da sonuncusu
Nefes alırken ıs ıs ıs şeklinde sesi duyuluyor

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Şuan yeme içme var mı bu çocukta yemiyorsa mutlaka kursaktan beslemesi gerekli bilmiyorsanız gaga kenarından az az beslemelisiniz. Durumu iyi durmuyor birden mi bu hale geldi oldukça zayıf gözüküyor. Acilen kanatlı uzmanı bir hekime gitmenizi tavsiye ederim. Ümraniye ye geçebilme şanısınız var mı?

Dharma34

Yeni Üye
Şuan yeme içme var mı bu çocukta yemiyorsa mutlaka kursaktan beslemesi gerekli bilmiyorsanız gaga kenarından az az beslemelisiniz. Durumu iyi durmuyor birden mi bu hale geldi oldukça zayıf gözüküyor. Acilen kanatlı uzmanı bir hekime gitmenizi tavsiye ederim. Ümraniye ye geçebilme şanısınız var mı?
Avrupadayım ,ve evet yemini yemiyor kursaktan beslerim ama ne ile besleyeceğimi bilmiyorum
Normal yemini ağız içine mi koymalıyım enjektör ve aparatı ile su vereyim mi kursağına bir de işl aldığımda satıcısı yeme düşene kadar bir toz mama vermişti onunla besleyiyim mi

Ekli dosyalar

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Elinizde ki el besleme maması ise ve biliyorsanız kursaktan besleyin.

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Ama şuan ıs ıs ıs şeklinde soluk alma sesi geliyor
Bir de hafif sallantılı nefes alıyor bu durumda yine vereyim mi hazırlayıp mama ?
@Demet bükay abla online o bir yorumlasın ama aç kalmaması gerekiyor ve tavsiyem bir şekilde karşıya geçebilirseniz bu çocuğu Vetumay veteriner kliniğine götürmeniz.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Ama şuan ıs ıs ıs şeklinde soluk alma sesi geliyor
Bir de hafif sallantılı nefes alıyor bu durumda yine vereyim mi hazırlayıp mama ?
Merhaba çok geçmiş olsun, zehirlenme olabilir, kusma zehirlenme, yediği bir şey dokunması ile ortaya çıkan ilk belirtidir, veteriner varsayım ile konuşmuş, kursak mantarını neye göre tespit etti?
Enfeksiyon için hırıltı Kuyrukta oynama vik vik ses çıkarma var mıydı?
Öncelikle evde muz varsa el besleme maması ile karıştırın iyce ezip yedirin antioksidandır
Akciğer enfeksiyon sinsi ilerlemez birden ortaya çıkmaz bilginiz olsun, başlangıç üşütmedir, yavaş yavaş ciğere iner

Dharma34

Yeni Üye
Merhaba çok geçmiş olsun, zehirlenme olabilir, kusma zehirlenme, yediği bir şey dokunması ile ortaya çıkan ilk belirtidir, veteriner varsayım ile konuşmuş, kursak mantarını neye göre tespit etti?
Enfeksiyon için hırıltı Kuyrukta oynama vik vik ses çıkarma var mıydı?
Öncelikle evde muz varsa el besleme maması ile karıştırın iyce ezip yedirin antioksidandır
Akciğer enfeksiyon sinsi ilerlemez birden ortaya çıkmaz bilginiz olsun, başlangıç üşütmedir, yavaş yavaş ciğere iner
Hayır zaten ötmüyor çok halsiz şimdi tekrar ilaçlarını ağzıma damlatıp içirdim
İşe gideceğim
Diğer vet de ventolin nebul uygula ,metpamid ver dedi dozlarını hesaplayarak 75 g
El besleme maması vereyim mi
Malesef işe de gideceğim napacağım bilmiyorum şimdi

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Hayır zaten ötmüyor çok halsiz şimdi tekrar ilaçlarını ağzıma damlatıp içirdim
İşe gideceğim
Diğer vet de ventolin nebul uygula ,metpamid ver dedi dozlarını hesaplayarak 75 g
El besleme maması vereyim mi
Malesef işe de gideceğim napacağım bilmiyorum şimdi
Sabah ve işten gelince mutlaka besleme yapın 🤲

Dharma34

Yeni Üye
Eğer havakeselerinde sorun varsa ve bu ilerlediyse ağız kenarından yedirin sıvı hazırlayın mamayı ve yavaş yavaş damla damla veriniz.
Hocam lütfen birisi ilgilensin benimle , emin olun çoğu tecrübeli abilerim ablalarım veterinerden daha bilgili ve tecrübeli ,el besleme maması verdim kustu birdaha verdim kustu üçüncüsünde 1-2 ml içirebildim kusmadı . Normal yeminden yemeye çalıştı elimde ama yemi kıracak hali yok .
Kaç saatte bir kaç ml vermeliyim sıvı mamadan sarı toz satıcısından almıştım

Mamacita

Paylaşımcı
Hocam lütfen birisi ilgilensin benimle , emin olun çoğu tecrübeli abilerim ablalarım veterinerden daha bilgili ve tecrübeli ,el besleme maması verdim kustu birdaha verdim kustu üçüncüsünde 1-2 ml içirebildim kusmadı . Normal yeminden yemeye çalıştı elimde ama yemi kıracak hali yok .
Kaç saatte bir kaç ml vermeliyim sıvı mamadan sarı toz satıcısından almıştım
Merhaba a21 mama mı kussada siz yavaş yabaş vermeye devam edin kursağı elinizde hissedersiniz dolunca bırakın gözlemleyin lütfen aç bırakmayın🙏🏻

Üst Alt