• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Kuşumda Kronik Dışkı Problemi

cgvnnnn

Yeni Üye
merhaba erkek muhabbet kuşum 3 yaşını doldurdu. yaklaşık bir aydır ishal gibi sıvı dışkı yapıyor son zamanlarda daha da arttı ve üstelik eskiye nazaran daha az hareketli yaklaşık bir hafta falan entrobac probiyotik verdim ardından birer gün arayla yaklaşık 3-4 gündür sedochol, usne gano, avidres plus, hexenbier gibi takviyeler kullandım ama sonuç hala aynı biraz düzelir gibi oluyor tekrar cıvıklaşıyor başka bir probiyotik mi denemeliyim. ya da antibiyotiğe mi başlamalıyız

not: dışkısında kan yok, üzerindeki yem kabukları darıdan dökülen kabuklar dışkıda yem yok.

Ekli dosyayı görüntüle 94880

Hilye Bulut

Tutkulu
Uzman Mentör
Yardımsever üye
Peş peşe takviye kullanmayın böbrekleri de karaciğeri de yorarsınız.Zeolit tozunuz var mı

cgvnnnn

Yeni Üye
Peş peşe takviye kullanmayın böbrekleri de karaciğeri de yorarsınız.Zeolit tozunuz var mı
günaşırı verdim ama haklısınız yiinede fazla gelebilir artık vermeyeceğim. zeolit tozu yok bende ama alırım nasıl uygulayacağım onu suya mı katacağım faydası olur mu

Hilye Bulut

Tutkulu
Uzman Mentör
Yardımsever üye
günaşırı verdim ama haklısınız yiinede fazla gelebilir artık vermeyeceğim. zeolit tozu yok bende ama alırım nasıl uygulayacağım onu suya mı katacağım faydası olur mu
Mamaist whatsapp hattından ulaşıp temin edebilirsiniz,iyi geleceğini düşünüyorum.Sebze üzerine 1 mercimek tanesi kadar serpin yesin.En az 3 gün verin zeoliti 3 gün sonra dışkılara tekrar bakalım ona göre entrobac da kullanırsınız.Bu sıra çok fazla suda takviye aldığı için yorar diye düşünüyorum.Yine yorum yaparlar 😊

cgvnnnn

Yeni Üye
teşekkür ederim başka arkadaşlarda yardımcı olursa önerilerini bekliyorum

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhaba geçmiş olsun
Hilye hocamız gerekeni yazmış
Zeolit tozu kullanmalısınız, dışkılar kötü değil
Yemi taze suyu olsun
İdrar takviyeli
3 gün yem ve su verin yeniden paylaşın lütfen

cgvnnnn

Yeni Üye
5 gündür veterinerin önceden verdiği kırgınlık ilacini kullandim biraz toparladı dışkısı ama yine aynisi gibi oldu, zeolit tozu ve probiyotige geçtim ant. Bitince ama yine de bir düzelme yok yemesi içmesi çok kötü değil ama aşırı enerjikte degil hayvan. Dışkı analizi mi yaptirsam bilmiyorum. Bir de yem yedikten slbra kafasını aşağı yukari salliyorEkli dosyayı görüntüle 95227Ekli dosyayı görüntüle 95228Ekli dosyayı görüntüle 95229

Son düzenleme:

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
5 gündür veterinerin önceden verdiği kırgınlık ilacini kullandim biraz toparladı dışkısı ama yine aynisi gibi oldu, zeolit tozu ve probiyotige geçtim ant. Bitince ama yine de bir düzelme yok yemesi içmesi çok kötü değil ama aşırı enerjikte degil hayvan. Dışkı analizi mi yaptirsam bilmiyorum. Bir de yem yedikten slbra kafasını aşağı yukari salliyorEkli dosyayı görüntüle 95227Ekli dosyayı görüntüle 95228Ekli dosyayı görüntüle 95229
Zeolit temin ettiniz mi?
İdrar yeşil olmamalı bakteri var😔
Grit kum verin, kusma öğürme var mı?

cgvnnnn

Yeni Üye
Zeolit temin ettiniz mi?
İdrar yeşil olmamalı bakteri var😔
Grit kum verin, kusma öğürme var mı?
Antibiyotik fayda etmedi mi ki🙄 Zeolit bugünden itibaren vermeye başladım pek yemek istemiyor ama sevdigi birşeyin üstüne döküp vermeye çalışıyorum 😔 grit veriyorum, kusma yok ama yem yedikten sonra hep kafasını aşağı yukarı sallıyor

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Antibiyotik fayda etmedi mi ki🙄 Zeolit bugünden itibaren vermeye başladım pek yemek istemiyor ama sevdigi birşeyin üstüne döküp vermeye çalışıyorum 😔 grit veriyorum, kusma yok ama yem yedikten sonra hep kafasını aşağı yukarı sallıyor
Antibiyotikler bağırsak enfeksiyonlarında fayda etmez malesef, hatta florayı bozduğu için ishal de başlar
parazitler de tedaviyi etkiler ve iyileşme zamanını uzatır
Zeoliti artırın biraz mercimek kadar yemeli en az 15 gün

cgvnnnn

Yeni Üye
Antibiyotikler bağırsak enfeksiyonlarında fayda etmez malesef, hatta florayı bozduğu için ishal de başlar
parazitler de tedaviyi etkiler ve iyileşme zamanını uzatır
Zeoliti artırın biraz mercimek kadar yemeli en az 15 gün
Peki .Şuanda veterinere götürmeme gerek var mi sizce gerçi bulunduğum yerde iyi bir veteriner yok tavsiye alırsam Bursa ya da izmire götüreceğim

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Peki .Şuanda veterinere götürmeme gerek var mi sizce gerçi bulunduğum yerde iyi bir veteriner yok tavsiye alırsam Bursa ya da izmire götüreceğim
Zeolit tozu bakteriyi paraziti söker atar, iştah açar
Keyfi yerindedir😊
Veteriner antibiyotik verecektir tercih sizin
Zeolit etkisini 1 hafta içinde göstermeye başlar
Bu arada 3 gün üst üste probiyotik verin lütfen

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Merhaba Geçmiş Olsun. İzmirde Derya Hanım İyidir. Petyum Veteriner Kliniği. Bursa İse Vetorka Veteriner Kliniği Erol Bey.

cgvnnnn

Yeni Üye
Tekrar merhaba kuşuma Zeolit vereli 10 gün oldu dışkısında toparlanma vardı ama hala idrarı yeşildi. Bugün eve geldiğimizde kuyruğunu kan içinde gördüm fotoğraf tam çekemedim ama kuyruk bölgesi baya kanliydi bi yere takildi diye düşündük. Bugun ilimizdeki veterinere götürdüm kanin geldiği noktaya kadar bakti baya derindendi.arkadan geliyor dedi dışkısından örnek aldı mikroskopla inceledi. Koksidiyoz olmuş dedi. Bu bazen bağırsaklarda kanama yapabiliyor dedi iki tane antibiyotik bir tane vitamin verdi 15 gün kullanilacak sonra probiyotik başlanacak probiyotikten sonra bir 15 gün daha kullanacagiz ilac dedi bu zor geçer dedi bir iki ayda cok üzüldüm yani bakıyorum poposunda kanama yok kloak kısmından gelmis sanirim😔

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Tekrar merhaba kuşuma Zeolit vereli 10 gün oldu dışkısında toparlanma vardı ama hala idrarı yeşildi. Bugün eve geldiğimizde kuyruğunu kan içinde gördüm fotoğraf tam çekemedim ama kuyruk bölgesi baya kanliydi bi yere takildi diye düşündük. Bugun ilimizdeki veterinere götürdüm kanin geldiği noktaya kadar bakti baya derindendi.arkadan geliyor dedi dışkısından örnek aldı mikroskopla inceledi. Koksidiyoz olmuş dedi. Bu bazen bağırsaklarda kanama yapabiliyor dedi iki tane antibiyotik bir tane vitamin verdi 15 gün kullanilacak sonra probiyotik başlanacak probiyotikten sonra bir 15 gün daha kullanacagiz ilac dedi bu zor geçer dedi bir iki ayda cok üzüldüm yani bakıyorum poposunda kanama yok kloak kısmından gelmis sanirim😔
Hangi ildesiniz gittiğiniz hekim kanatlı uzmanı mı? 15 gün antibiyotik arkası tekrar 15 bana çok fazla geldi.

cgvnnnn

Yeni Üye
Hangi ildesiniz gittiğiniz hekim kanatlı uzmanı mı? 15 gün antibiyotik arkası tekrar 15 bana çok fazla geldi.
Balıkesirdeyim kanatlidan anlayan tek yermis o yüzden gittim banada fazla geldi acikcasi normali 5 gün değil mi antibiyotigin

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Balıkesirdeyim kanatlidan anlayan tek yermis o yüzden gittim banada fazla geldi acikcasi normali 5 gün değil mi antibiyotigin
Üstteki mesajı yeni gördüm imkanınız var ise kesinlikle Bursa ya gelin Vetorka Erol hoca arkadaşımdır her konu da yardımcı olurum içiniz rahat olsun. Neyi var yok anlaşılır her türlü test tahlili yapar. Gittiğiniz hekimin verdiği ilaçlar nedir isimlerini biliyormusunuz?

cgvnnnn

Yeni Üye
Üstteki mesajı yeni gördüm imkanınız var ise kesinlikle Bursa ya gelin Vetorka Erol hoca arkadaşımdır her konu da yardımcı olurum içiniz rahat olsun. Neyi var yok anlaşılır her türlü test tahlili yapar. Gittiğiniz hekimin verdiği ilaçlar nedir isimlerini biliyormusunuz?
Açıkçası bende yarin bursaya götürmeyi düşünüyorum çünkü hayvana verilen ilaclar daha kötü yapar diyede korkuyorum yanlis teşhis tedaviyle.. isimlerini bilmiyorum göz damlasi sisesinde iki tanesi antibiyotik antibiyotiklerden biri koksidiyoz icinmis digeride başka antibiyotik sanirim, birisi şeffaf fazla akışkan formda, diğeri hafif yoğun sarimsi şeffaf sıvı formda, biriside sari renkte vitaminmis zaten üçünü karıştırıp ver dedi. Ama muhtelemen erol beye goturecegim kuyruk kisminda kan gelmesinin koksidiyoza baglamasi cok kafami karistirdi popoda kan yok ama ishali başlarda hafif turunculuklar vardı ama hic kanli olmadi

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Açıkçası bende yarin bursaya götürmeyi düşünüyorum çünkü hayvana verilen ilaclar daha kötü yapar diyede korkuyorum yanlis teşhis tedaviyle.. isimlerini bilmiyorum göz damlasi sisesinde iki tanesi antibiyotik antibiyotiklerden biri koksidiyoz icinmis digeride başka antibiyotik sanirim, birisi beyaz fazla sıvı formda, birisi hafif yoğun sarimsi beyaz sıvı formda, biriside sari renkte vitaminmis zaten üçünü karıştırıp ver dedi. Ama muhtelemen erol beye goturecegim kuyruk kisminda kan gelmesinin koksidiyoza baglamasi cok kafami karistirdi popoda kan yok ama ishali başlarda hafif turunculuklar vardı ama hic kanli olmadi
Tamam randevu almanız gerek kendisi çok yoğun sizi özelden bilgilendireceğim Erol u arayıp bilgi veririm ben kendisine.