• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! KuşumDa Fransız tüy hastalığı mi var

Clskn11

Aktif Üye
Merhabalar dışı kuşum dört aydır bizde gelir gelmez kuyruk tüyleri dökmüştü. Başka bir yerinde herhangi bir sorun görünmediği için hiç bu Fransız hastalığından şüphelenmemstm. Vitamin vs takviye yaptım anca kuyruğu uzadı derken kafesten çıkardım minik yavru uçmaya baslaynca resmen mutlu oldu ama yine o çıkan tüyü döktü ve kökünden kan çıkıyor sıkınca :( ah simdo uçmaya çalışıyor yükseğe ama yine başa döndü çok üzülüyorum.Ekli dosyayı görüntüle 24274 Ekli dosyayı görüntüle 24273

Ufuk Bayraktar

Aktif Üye
Kanatlarını ve kuyruğunu daha detaylı görsel atabilir misin?

Clskn11

Aktif Üye
Kanatlarini yakalayablirsem atayım :) alismadi bana geldiğinden beri aşırı korkak zaten

Ufuk Bayraktar

Aktif Üye
Kuş dışarı yeni mi çıkıyor? Yeni çıktığında dengesiz uçar etrafa çarpar, kanlı tüy ise o yeni çıkmıştır kanı kurumadan etrafa çarptığı için tüyü kopmuş olabilir

Clskn11

Aktif Üye
Kuş dışarı yeni mi çıkıyor? Yeni çıktığında dengesiz uçar etrafa çarpar, kanlı tüy ise o yeni çıkmıştır kanı kurumadan etrafa çarptığı için tüyü kopmuş olabilir
Yok kuşum yeni çıkmıyor dışarı hep çıkarıyorm ama kuyruk tüyü uzamadigi için ucamiyordu sadece yürüyordu. Ben kafesin kapısını açıyorum erkek olan çıkıyor genelde dişi çıkmıyordu, bugün çıktı uzun zaman sonra. Hiç çıkacağını düşünmemstm yukseten aniden atlayınca darbe almış olabilir ama anlayamadm

Ufuk Bayraktar

Aktif Üye
Sanırım kuşta Fransız tüy hastalığı yok kuyruğu tam çıktığında kafesten çıkarsan daha iyi olur ayrıca kafesten çıkaracağın zaman kuş kendini etrafa vuracaktır uçmaya çalışacaktır aynı durum yaşanmaması için kuşu yormayın kendi halinde takılsın ve etrafta çarpacak birşey varsa kaldırın çarpmasın iyi forumlar

Clskn11

Aktif Üye
Yani etrafa çarptığı için de kopmuş olablir evet ama kan çıkması normal mi tüy kökünden ? Ben skinca hemen kan fışkırdı

Clskn11

Aktif Üye
Sanırım kuşta Fransız tüy hastalığı yok kuyruğu tam çıktığında kafesten çıkarsan daha iyi olur ayrıca kafesten çıkaracağın zaman kuş kendini etrafa vuracaktır uçmaya çalışacaktır aynı durum yaşanmaması için kuşu yormayın kendi halinde takılsın ve etrafta çarpacak birşey varsa kaldırın çarpmasın iyi forumlar
Bende yarıya yarıya uzayınca kuyruk uçabilir sanıyordum. Peki çok teşekkür ederim bilgilendirme için.

EnesGenç

Eski Forumcu
Ksu tüyü kendimi çıkarıyor yoksa düşüyormu

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Kuyruk tüyleri tek düşüyorsa korkacak bir durum değil ama kanatlar da düşerse o zaman sıkıntı bu yüzden vitamin ve probiyotik verin takip edelim

Grpet

Müdavim
Üretici
tüy hastası gibi durmuyor sıknıtı yok yani