• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşumda dış parazit var

Gülcanxcelebi

Yeni Üye
Merhaba, kuşumda dış parazit var. Bugün sprey kullanmaya başladım. Kuşum durmadan kaşınıyor. Bu gece de kafesinin içinde uçmaya çalıştı birkaç kez. Çok rahatsız oluyor parazitten. Sprey ne kadar sürede etkili olur bileniniz varsa yardımcı olur musunuz?

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Merhaba, kuşumda dış parazit var. Bugün sprey kullanmaya başladım. Kuşum durmadan kaşınıyor. Bu gece de kafesinin içinde uçmaya çalıştı birkaç kez. Çok rahatsız oluyor parazitten. Sprey ne kadar sürede etkili olur bileniniz varsa yardımcı olur musunuz?
Kesin emin misiniz parazit olduğundan?

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Kafesin her tarafını iyice temizlemeniz lazım. Spreyi de kuşa zarar vermeden kullanın. Ustalar foruma girdiğinde size detaylı açıklamayı yapacaktır.

AlicanG

Paylaşımcı
Dış parazitten kastın bit- pire mi?Hangi speyi kullanıyorsun onuda belirtirsen daha kapsamlı yardımcı olurlar?

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Sprey olarak ne aldınız ? Eğer haşere fazlaysa tesirli bir ilaç gerekir bence yakınlarda veteriner varsa vilmectin veya stronghold kedi ense damlası bakınız 👍 kuşun ense kısmına sadece bir Damla yeterlidir.sonrasinda kafesi ve gereçleri çamaşır suyu ile yıkayın ve iyi durulayıp kurutun

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Ense damlası vilmectin kafes tabanına akartox kullanın hızlı sonuç için.

Gülcanxcelebi

Yeni Üye

Gülcanxcelebi

Yeni Üye
Sprey olarak petshoptan bunu verdiler. İşe yarar mı? Yoksa başka birsey mi kullanmalıyım

Gülcanxcelebi

Yeni Üye
Sprey olarak ne aldınız ? Eğer haşere fazlaysa tesirli bir ilaç gerekir bence yakınlarda veteriner varsa vilmectin veya stronghold kedi ense damlası bakınız 👍 kuşun ense kısmına sadece bir Damla yeterlidir.sonrasinda kafesi ve gereçleri çamaşır suyu ile yıkayın ve iyi durulayıp kurutun
Bir de kuşumu elime alıp inceledim ama ben bit göremiyorum. Normal mi? Gözle görülür bir şey mi?

Grpet

Müdavim
Üretici
Sprey olarak petshoptan bunu verdiler. İşe yarar mı? Yoksa başka birsey mi kullanmalıyım
bu tarz ürünlerin bit öldürme özleiği yoktur sadece bit ısırık lezyonlarını göndermek icin kullanılır
vilmectin yada u200 gibi ense damlası kafes temizliği icinde ardap kullanabilirsiniz

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Bir de kuşumu elime alıp inceledim ama ben bit göremiyorum. Normal mi? Gözle görülür bir şey mi?
Gözle göremeyebilirsiniz ama sprey tarzı ürün kullanmayın bence. Gözüne vs gelebilir ve solunumu etkileyebilir en iyisi ense damlası