Merhaba arkadaşlar. Bir ay önce erkek sevda papağanıma dişi eş sahiplendim. İlk başlarda çok hoşlanmadı ama sonra çok sevdi dişiyi. Dişinin boynunun altındaki tüyleri kaşıyor, ağzından yem çıkarıp ona yediriyor falan. Dişi de aynı şekilde erkeğin tüylerini kaşıyor ondan hiç ayrı kalmak istemiyor. Arada bi didişiyorlar. Bu da normaldir her ilişkide olur okadar diyorum Ama şu var ki bu yeni kuş geldiğinden beri benim papağanım kafesine girip tabanda bekliyor. Elimi sokup almak istediğimde kanatlarını açıyor. Alıp dışarı çıkarıyorum küsmesin diye. Bu kafese girme olayını bikaç kez tekrarlıyor üst üste. Ve bunu her gün yapıyor. Önceden bana boynunun altını çok sevdirirdi. Kendisi gelip parmağımı gagasıyla dürterdi sev diye. Şimdi çok çok nadir sevdiriyor boynunu. O dişinin boynunun altındaki tüylerini severken bende bunun tüylerini seviyorum. Buna izin veriyor. Ama üstüme gelip konuyor, yüzümle oynuyor, yani bu hareketlerinde değişiklik yok. İlgiyi alakayı yeni gelen kuşa vermedik. Hatta yeni gelen kendini sevdirmeyip tedirgin davrandığı için bizim ilk kuş ile daha çok temas halindeyiz. Önceden kafese girdiğinde yanından geçsek hemen çıkardı dışarıya, beni kapatacaklar diye. Şimdi niye ikide bir kafesin tabanında bekleme ihtiyacı duyuyor ? Psikolojik bir durum mudur yoksa Allah korusun sağlık sorunu mu olabilir?