anydayykk
Yeni Üye
- Hastalık Belirtileri
- burun akıntısı, hapşırık
- Hastalık Belirti Tarihi
- 16 Ara 2024
Esenlikler. Muhabbet kuşum kasımın sonuna doğru hasta olmuştu epey, veterinere götürmüştüm ve antibiyotik tedavisi almıştı. Ardından düzelmişti. Bu hafta yemini direkt değiştirdiğim için dışkısının rengi değişti, çok hafif ıslaklaştı ama şu anlık probiyotik ile toparlamış gibi, yemden sonra oldu. Ama asıl sorum şu, dört gün önce kuşum hapşırdı ama böyle ince sesli bir hapşırmaydı, bir baktım burnu akmış. Peçete ile temizledim. O gün biraz arayla 3 kere falan hapşırdı hepsinde de burnu aktı su gibiydi böyle ama çok fazla değildi, ıslaklık gibi. İki gün önce yine hapşırdı böyle ve bir kez burnu aktı daha da akmadı. Yaklaşık 5 dakika önce yine hapşırdı, yine burnu akmış. Temizledim. Az önce yine hapşırdı, ama burnu akmamış. Yani gün içinde hapşırıyor, genelde kendini kaşıdıktan sonra ama burun akıntısı hastayken bile yoktu. Yeni tüyler çıkartıyor ve tüy döküyor, acaba onun yüzünden olabilir mi? Yani baktığım zaman halsiz değil, oyunlar da oynuyoruz benimle etkileşime geçiyor, kafesindeki oyuncaklarla da oynuyor. Yemini de yiyor suyunu da içiyor. Gece uyurken bakıyorum gagası açık da değil, burnunu yaklaştırdım kendime nefesini hissediyorum, tıkanık da değil yani. Ve bana zor nefes alıyormuş gibi de gelmiyor, bilmiyorum. Neden olur bu? Acaba tüy döneminde olduğu için midir? Ya da tüy döneminde midir kuş? Tüy döneminde hiç burun akıntılı hapşırma yaşanır mı?
Hapşıran Muhabbet kuşu (Benim kuşum değil, sadece örnek) Bu hafta iki kez böyle hapşırdı, ama böyle üst üste değil bir kez bu sesle yaptı. Birinde su içmesi için ufak kaseye su koyup uzattım içtikten çok kısa bir süre sonra yaptı, ikincisinde de kalamar kemiğini kemiriyordu.
Muhabbet kuşu nasıl hapşırır biliyor muydunuz? #shorts #muhabbetkuşu #keşfet (Benim kuşum değil, örnek) Son bir aydır da bunun gibi hapşırıyor, ama tam böyle de değil bu videodaki daha ıslak sanki böyle sanki burnu tıkalıymış gibi, benimki daha kuru hapşırıyor, genelde kaşındıktan ve bir şeyleri kemirdikten sonra.
Watch unnamed | Streamable
Şu an böyle, omzumda giysimi falan kemiriyor her zamanki gibi.
Bu şekilde ötüyor, yine her zamanki gibi. Ama gün içinde fazla ötmüyor, hiçbir zaman da öyle bir kuş olmadı, karakteri böyle sanırsam. Tüm gün öten bir kuş değildi.
Dışkısı bu şekilde ama yeni yemi verdiğimden beri gün içinde değişiyor. Verir vermez ertesi gün sarımsı oldu, sonra 3 gün falan sadece sabahları 3-5 kakasını biraz ishal yaptı ve tekrar eski haline döndü. Probiyotik veriyorum şu an.
En son dışkısı da bu, bakım biraz ıslak diğerine göre. Yani bir kere ıslak yapıyor, sonra tam sağlıklı dışkı yapıyor, sonra sıvı olmayan sarımtırak dışkı yapıyor vesaire. Soldaki sarı da sabahki sarı kakası, kurumuş ama. Gün içinde değişiyor, inceleyeceğim. Dediğim gibi bu hafta iki kez probiyotik verdim, aspur alabilirsem onu vereceğim, haşlanmış patates falan.
-Güncelleme
En en güncel dışkısı bu şu an. Bundan öncesi biraz sıvıydı önceki fotoğrafta göründüğü üzere
Hapşıran Muhabbet kuşu (Benim kuşum değil, sadece örnek) Bu hafta iki kez böyle hapşırdı, ama böyle üst üste değil bir kez bu sesle yaptı. Birinde su içmesi için ufak kaseye su koyup uzattım içtikten çok kısa bir süre sonra yaptı, ikincisinde de kalamar kemiğini kemiriyordu.
Muhabbet kuşu nasıl hapşırır biliyor muydunuz? #shorts #muhabbetkuşu #keşfet (Benim kuşum değil, örnek) Son bir aydır da bunun gibi hapşırıyor, ama tam böyle de değil bu videodaki daha ıslak sanki böyle sanki burnu tıkalıymış gibi, benimki daha kuru hapşırıyor, genelde kaşındıktan ve bir şeyleri kemirdikten sonra.
Şu an böyle, omzumda giysimi falan kemiriyor her zamanki gibi.
Bu şekilde ötüyor, yine her zamanki gibi. Ama gün içinde fazla ötmüyor, hiçbir zaman da öyle bir kuş olmadı, karakteri böyle sanırsam. Tüm gün öten bir kuş değildi.
Dışkısı bu şekilde ama yeni yemi verdiğimden beri gün içinde değişiyor. Verir vermez ertesi gün sarımsı oldu, sonra 3 gün falan sadece sabahları 3-5 kakasını biraz ishal yaptı ve tekrar eski haline döndü. Probiyotik veriyorum şu an.
En son dışkısı da bu, bakım biraz ıslak diğerine göre. Yani bir kere ıslak yapıyor, sonra tam sağlıklı dışkı yapıyor, sonra sıvı olmayan sarımtırak dışkı yapıyor vesaire. Soldaki sarı da sabahki sarı kakası, kurumuş ama. Gün içinde değişiyor, inceleyeceğim. Dediğim gibi bu hafta iki kez probiyotik verdim, aspur alabilirsem onu vereceğim, haşlanmış patates falan.
-Güncelleme
En en güncel dışkısı bu şu an. Bundan öncesi biraz sıvıydı önceki fotoğrafta göründüğü üzere
Son düzenleme: