• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Veteriner! Kuşumda bit olabilir mi bu bit mi

Hastalık Belirtileri
*bit sorunu
Hastalık Belirti Tarihi
28 Haz 2025
merhaba kuşumu yeni aldım ve kuşum çok kaşınıyor 2 gündür kendisini serbest bırakıyorum kakasının etrafında şöyle böcekler ile karşılaştım bunlar bit midir? ec0302a7-e386-4a36-9770-a16911b592ed.jpgea504bfa-db73-49fa-8369-60b865891412.jpg98cdab2a-bbc0-4495-904b-5ffc0cdc48f5.jpg

mortsvivants🥇

Eski Forumcu
Kafeskuslarıcom Öğrencisi
Kıdemli Üye
Yem ya da bakliyat bozulmuş mu bir kontrol edersiniz.
Parazit önlemi için ense damlası yapmalısınız. Veterinerden Vilmectin ya da Zimec temin edin. Bulamazsanız da mamaist sitesi whatsapp hattıyla iletişime geçin, yardımcı olurlar. Ensesine 'bir' damla damlatıp masaj yapacaksınız ve 10 gün sonra da aynı şekilde tekrarlayacaksınız. Birkaç gün banyo yapmasın. 6 ay sonra da bu işlemi yeniden yapıyorsunuz. Kafes ve malzemelerini sirkeli sudan geçirin.

Parazit önlemi için ense damlası yapmalısınız. Veterinerden Vilmectin ya da Zimec temin edin. Bulamazsanız da mamaist sitesi whatsapp hattıyla iletişime geçin, yardımcı olurlar. Ensesine 'bir' damla damlatıp masaj yapacaksınız ve 10 gün sonra da aynı şekilde tekrarlayacaksınız. Birkaç gün banyo yapmasın. 6 ay sonra da bu işlemi yeniden yapıyorsunuz. Kafes ve malzemelerini sirkeli sudan geçirin.
teşekkür ederim

Az önce kafesini sirkeli sıcak su ile temizledim kendisini ılık su ile üstüne su damlacıkları döktüm biraz ıslandı fakat çok değil parazit spreyim vardı fakat bu sitede okuduğumda zararlı olduğunu söyledi fakat ise yaramıştı kafesinde göremedim bu minik canlilardan

FatımaB.🥇

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Sprey solunum yollarını kötü etkiliyor maalesef
Ense damlası uygulamanız daha güzel olur 🙂

mortsvivants🥇

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Az önce kafesini sirkeli sıcak su ile temizledim kendisini ılık su ile üstüne su damlacıkları döktüm biraz ıslandı fakat çok değil parazit spreyim vardı fakat bu sitede okuduğumda zararlı olduğunu söyledi fakat ise yaramıştı kafesinde göremedim bu minik canlilardan
Ense damlası işlemini yaptıktan sonra birkaç gün banyo yapmasın. Sprey sorun oluşturur, ense damlası etkilidir. Ek olarak hava sıcaksa yemi buzdolabına koyun.

Üst Alt