• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşumda Bir Sorun mu Var?

Chaerrie

Aktif Üye
Merhaba.Kuşum çok kaşınıyor,ama bit olduğunu falan görmedim.Banyo da yapıyor.Ayrıca,az önce kendisini kaşırken tüylerinin arasından beyaz renkli kabuk gibi bir şeyin döküldüğünü gördüm.Bu normal mi?

Kuşumun dışkısı hakkında da soru sormak istedim.Kuşumun dışkısı bazen böyle oluyor.Koyu siyah renkli,üzeri de beyaz.(Bazen koyu yeşil de oluyor.)Çoğu zaman uyandıktan sonra böyle olduğunu görüyorum.Sonra normale dönüyor.Şimdi de normal.Ailem cips ve ekmek vermek istiyor.Ben zararlı olduğunu söyledim,ama maalesef benim haberim olmadan yine de veriyorlar.

Ekli dosyalar

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Merhaba resmi zoomsuz çekermisiniz

Doğacı

Eski Forumcu
Merhaba.Kuşum çok kaşınıyor,ama bit olduğunu falan görmedim.Banyo da yapıyor.Ayrıca,az önce kendisini kaşırken tüylerinin arasından beyaz renkli kabuk gibi bir şeyin döküldüğünü gördüm.Bu normal mi?

Kuşumun dışkısı hakkında da soru sormak istedim.Kuşumun dışkısı bazen böyle oluyor.Koyu siyah renkli,üzeri de beyaz.(Bazen koyu yeşil de oluyor.)Çoğu zaman uyandıktan sonra böyle olduğunu görüyorum.Sonra normale dönüyor.Şimdi de normal.Ailem cips ve ekmek vermek istiyor.Ben zararlı olduğunu söyledim,ama maalesef benim haberim olmadan yine de veriyorlar.
Dışkının formu bozuk ve düzgün bir kıvamı yok. Beslenmesi yanlış olduğu için dışkılaması böyle olabilir. Cips ve ekmek muhabbet kuşlarına verilmemelidir kuşta sindirimsel veya başka sorunlara sebep olma ihtimali yüksek ürünler. Aileniz uyarınıza rağmen halen neden cips ve ekmek veriyor anlayamadım. Cips yağlı ve tuzludur,işlenmiş üründür az bir parçası bile kuşta ciddi hasara sebep olabilir. Kafese grit kuş kumu koyun her daim kafeste bulunsun ve bu hafta 3 gün probiyotik takviyesi verin,örneğin Pazartesi/Salı/ Çarşamba. Perşembe günü buraya tekrar dışkı fotoğraflarını paylaşırsınız beyaz peçete üzerinde en az 6-7 adet olsun