• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşumda bağırsak enfeksiyonu varmış

miaseal

Yeni Üye
Merhaba 11 aylık muhabbet kuşumda bağırsak enfeksiyonu vsrmış veterinere gittim bir sntibiyotik bir de vitamin şırınga verdi ağzına damlatmamı söyledi ama kuşumun iştahı kapandı hiçbir şey yemiyor ben zorlamadıkça zayıflıyor lütfen yardım edin iştahını nasıl açarım nasıl tedavi edebilirim ishalini

miaseal

Yeni Üye
Çok ama çok az dışkılıyor ayrıca bir ara dışkısı simsiyahtı kocamandı sonra küçüldü yeşilimsi oldu yine

EnesGenç

Eski Forumcu
Yesil olması iyi. İshal için haşlanmış patates öneriyorum . İştah siz acamazsiniz o isterse yer zorlarsaniz daha kötü durumlar ortaya çıkar. Ama siz yinede takip edin egerki çöm zayıflarda ve uzun zamandır yem yemedigindwn eminseniz elle besleme yaparsinzi

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Eczaneden sulphamezathine kullanın normal antibiyotik yerine bağırsakta sorun varsa antibiyotik iş yapmayacaktır bağırsak antiseptiği kullanmanız gerekir eğer sulphamezathine bulamıyorsanız beşeri ilaç olan ercefurly alın suyuna 2 damla yada ağızdan 1 damla şeklinde 2 günde bir verirseniz etkili olacaktır. Ayrıca dışkıta renk değişikliği var ise siyah yada kahve kırmızı tonlarında ise büyük ihtimalle kanama vardır o yüzden o renkte atıyordur. K vitamini öneririm. Bu ilaçları kullanırsanız ishalinedeniyi gelecektir. K vitamini kanamayı durdurmak için etkilidir.