• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Kuşuma veteriner önerisiyle 1 damla sirke içirdim

poyraz677

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
İştahsızlık kusma sürekli öğürme hapşurma
Hastalık Belirti Tarihi
14 Mar 2026
Kullanılan İlaç
İlaç kullanmadım
Merhabalar bugün sabah saatlerinde kuşum çok halsizdi ve kanlı siyah dışkı yapmıştı sürekli kusuyordu halsizdi bulunduğum bölge küçük olduğundan veteriner yok en yakın kuş veterinerine sormuştum kursak mantarı olabilir 1 2 damla sirke içir dedi lütfen yardım edin durumu kötü sürekli kusmaya çalışıyor hapşuruyor birşey yiyip içmiyor

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Kuş veterineri değildir o kişi, öyle olsa sirkenin kuşlara zararlı olduğunu bilirdi. Üstelik seyreltilmemiş olarak vermişsiniz.
Kanlı siyah dışkı iç organ kanamasından dolayı olur sanırım ama emin değilim, kabızlıktan dolayı da olabilir.
Ağzında koku var mı? Kusma salyalı mı?
Kursak mantarı için önce zeolitli elle besleme tavsiye ediyoruz. İlerleme olmazsa kuşlar için olan ilaçlar kullanılabilir.

@Demet bükay ablayı etiketliyorum. Kanlı dışkı için daha sağlıklı bilgi verir size.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhabalar bugün sabah saatlerinde kuşum çok halsizdi ve kanlı siyah dışkı yapmıştı sürekli kusuyordu halsizdi bulunduğum bölge küçük olduğundan veteriner yok en yakın kuş veterinerine sormuştum kursak mantarı olabilir 1 2 damla sirke içir dedi lütfen yardım edin durumu kötü sürekli kusmaya çalışıyor hapşuruyor birşey yiyip içmiyor
Merhaba geçmiş olsun
Kanlı dışkı üzerine sirke veren veterinere yok artık diyorum😔😔sirke asidiktir iyce yakmıştır organlara hasar verir
Grit kum veriyor musunuz?
El besleme maması ile besleyin lütfen kuşu
Dışkı fotoğraflarını paylaşır mısınız lütfen

poyraz677

Yeni Üye
Şuan dışkı rengi normal ama ishal şeklinde yem yedikten sonra bugün kusmadı ama anlayamadığım bir hareket yapıyor yapay zekaya sordum şiddetli öğürüyormuş bugün farklı bir veterinere gideceğiz

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Öğürme kursak mantarından olabilir ama sindirim yapamadığı içinde olabilir. Grit kum, kalamar kemiği, kömürü mevcut mu kafesinde
Kusması kokulu ve salyalı mı?
Dışkı çok kötü gelmedi bana.

Üst Alt