• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşuma verilen ilaçlar?

Plainwalker

Yeni Üye
Cennet papağanımı sürekli kusma hali ve halsizlik sebebiyle veterinere götürdüm. Veteriner dışkısında parazit ve bakteri gördüğünü (Yanlış duymadıysam megabakteri dedi) buna ek olarak karaciğerinde de biraz büyüme olduğunu söyledi. Listedeki ilaçları kullanmamızı söyledi, ilaçlara ek olarak suyuna multivitamin eklemeli miyim? Antibiyotiğin yararlı bakterileri de öldürdüğünü biliyorum. Tavsiyesi olan var mıdır? İlaçları 2 gündür kullanıyoruz, az da olsa biraz toparlama var. Kusmuyor ve az bile olsa biraz enerjisi geldi yerine.

IMG_6680.png

Son düzenleme:

Ahmet D.

Tutkulu
Emektar Üye
İlaç sonrası için rahatlatıcı etkisine ek sindirim sistemi içinde takviyeler vermiş veteriner hekim. İçeriklerini bilmiyorum ama bunlar 7 gün için yeterli. Veteriner hekim ekstra bir şey söylemediyse ben karaciğer koruyucusu kullanırken vitamin kullanmazdım. Amfoterisin b kullanımı bittikten sonra veteriner hekim durumuna göre ilaç kullanımını kestikten sonra takviyeleri kullanabilirsiniz.

Plainwalker

Yeni Üye
Peki probiyotik vermeli miyim bu süreçte? Bir de dışkısı sizce normal mi?

IMG_6707.jpeg

Son düzenleme:

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici

Plainwalker

Yeni Üye
Bu tür dışkılar ilaç kullanımında normal yani değişken olur yorum yapamayız👍Tedaviye devam edin bir haftaya tamamlayın eğer iştahı düşerse takviye elle besleme yapın bağışıklık düşmesin şifalar diliyorum
İştahı yerinde gibi, yemini yiyor takviye olarak da darı veriyorum, kızıl darıyı büyük bir iştahla tüketiyor. Probiyotik, ilaçlarla belki tepkiye girer diye vermedim şu ana dek bilgim olmadığından. Pazartesi günü tekrar kontrole gideceğiz zaten. Yanıtınız için teşekkür ederim.

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Probiyotik vermeyin herhangi bir etkisi olmayacaktır çünkü ilaçlar bozuyor dışkıyı 🙏 Geçmiş olsun. ☺

Üst Alt