• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşuma uyku problemi

Limonveleyla

Aktif Üye
Hastalık Belirtileri
Uyku problemi
Merhabalar

Kuşum limonu 1 haftadır gözlemliyorum ve bazı yapmadığı hareketleri yaptığını gördüm.

BUNLAR NEDİR ?
Limonun uyku problemi yaşadığını düşünüyorum gündüzleri uyuyor uzun bir süre benim düşüncem acaba geceleri eşimi rahatsız ediyor ama ben onu sabahları gayet enerjik görüyorum hiç kur yapmayan dişi kuşum leylayi limon uyurken ona kur yaparken gördüm.

Merhaba Papaganların(muhabbet kuşları da dahil) 10 ila 12 saat uykuya ihtiyacı vardır.Yeterli ve kesintisiz uyku uyuyamayan papagan her hastaliga karsi bağışıklığı zayıflar,agresivleşir,alınganlaşır,dolayısıyla strese çok rahat girer
Kuslar sessiz,gürültüsüz bir odada uyumalıdır.İşıgı kapatın sessizlik olsun uyur onlar.Ustlerini de bir örtü ile örtebilirsiniz🌝
Gunduzleri uyumasi ne kafar uyuyo?cok fazla mı 3 saat falanmi?Hasta da ola bilir.Gece uyudugundan emin olunuz.Oyle odadan çıkın tuneginde oldugundan emin olun.

Limonveleyla

Aktif Üye
Merhaba Papaganların(muhabbet kuşları da dahil) 10 ila 12 saat uykuya ihtiyacı vardır.Yeterli ve kesintisiz uyku uyuyamayan papagan her hastaliga karsi bağışıklığı zayıflar,agresivleşir,alınganlaşır,dolayısıyla strese çok rahat girer
Kuslar sessiz,gürültüsüz bir odada uyumalıdır.İşıgı kapatın sessizlik olsun uyur onlar.Ustlerini de bir örtü ile örtebilirsiniz🌝
Gunduzleri uyumasi ne kafar uyuyo?cok fazla mı 3 saat falanmi?Hasta da ola bilir.Gece uyudugundan emin olunuz.Oyle odadan çıkın tuneginde oldugundan emin olun.
Gece uyuduğundan emin değilim geceleri bagrisma sesleri geliyor kafeslerinden acaba dişi ile kavgami ediyorlar

Sude W.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Gece uyuduğundan emin değilim geceleri bagrisma sesleri geliyor kafeslerinden acaba dişi ile kavgami ediyorlar
Bence anlaşamıyorlar ya da ikisi de aynı yerde uyumak istiyor ama biri diğerine izin vermiyor olabilir. Salıncak falan varsa onun için kavga ediyor olabilirler

Kafes için uygunsa eğer 2 tunek yapınız yukariya ikisininde farkli tuneklerde oldugundan emin olun.Salincak için kavga ediyorlarsa salıncagi çıkara bilirsiniz.uyumadan önce.Benimde kuşlarim yazda beraberdiler ayni kafesteydiler yani.Uyumadan ince ya disj erkegi tunekten asagi atardi yada erkek disiyi.Keske 2 tunek yapsaydim belki duzelirdi bu durum.Bir gun odalarindan bur ses geldi birinjn digerini dovdugunu anladim.Baktigimda disi kusumun giz cevresi kanamiştı şok olmustum ayirdim kafesleri geçenlerde bir kac ay once birlestiriyodum ara ara ama su an yine ayrilar cunki erkege guvenmiyorum dove bilir.Sizinkiler çok siddetli kavgalar ediyorlarmi?

Kafes için uygunsa eğer 2 tunek yapınız yukariya ikisininde farkli tuneklerde oldugundan emin olun.Salincak için kavga ediyorlarsa salıncagi çıkara bilirsiniz.uyumadan önce.Benimde kuşlarim yazda beraberdiler ayni kafesteydiler yani.Uyumadan ince ya disj erkegi tunekten asagi atardi yada erkek disiyi.Keske 2 tunek yapsaydim belki duzelirdi bu durum.Bir gun odalarindan bur ses geldi birinjn digerini dovdugunu anladim.Baktigimda disi kusumun giz cevresi kanamiştı şok olmustum ayirdim kafesleri geçenlerde bir kac ay once birlestiriyodum ara ara ama su an yine ayrilar cunki erkege guvenmiyorum dove bilir.Sizinkiler çok siddetli kavgalar ediyorlarmi?
Bunlar vebim onerilerim bu arada siz Guvendiginiz kusveterinerine danisa bilirsiniz😊

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Uyuması gereken akşam saatlerinde kuşunuzu tedirgin edecek bir durum olabilir... Muhabbet Kuşları tedirgin kuşlardır... Onun için onu rahatsız edecek durumu yok etmek lazım... Bunun için kuşunuzu takip etmeniz lazım... Ani hareketlerden ve yüksek sesli ortamlardan uzak tutun... Sakin bir ortam sunun... Gün içerisinde onu tedirgin edecek bir şey de yaşamış olabilir...

Üst Alt