• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşuma ne oldu bilmiyorum, lutfen bakin

qngelxoxo

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Kuşum yaklaşık bir aydır bir garip. Ablamın nişanı vardı o gün evde değildik ertesi gün baktığımızda her zaman çok neşeli kuşum hiç ötmüyordu. Annem antibiyotik falan verdi, şuan ötüyor ama sanki tam uçmuyor gibi? O gün bir yere mi çarptı bilmiyoruz sorun ne. Ama sırtı biraz kambur gibi, neden öyle duruyor anlamadım ve sanki bir kanadı biraz aşağıda gibi, kanadına baktık ama bir şey göremedik. Eskiden daha çok uçardı şimdi uçmadan önce etrafına bakıyor çokça. Ne olduğunu veya ne yapabileceğimizi bilen var mı?
Hastalık Belirti Tarihi
12 Eki 2024
Kullanılan İlaç
Antibiyotik
1000008659.jpg

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kuşun durumu pek iyi gözükmüyor kanatlı uzmanı görmeli iç organda bir sorun var gibi ama neresi net bir şey diyemem

qngelxoxo

Yeni Üye
Merhaba geçmiş olsun, anneniz veteriner mi?
Antibiyotik veriyor, 🤷
Antibiyotik bağışıklık sistemini düşürür ve bağırsak florasını bozar, ishal ve direnç ten düşürür
Kuş iyi değil kanatlı uzmanı bir veteriner görmeli
Annem sormuş antibiyotik alsın demişler o yüzden biraz hasta gibiydi ilk başta. Antibiyotikten sonra daha iyiydi

qngelxoxo

Yeni Üye
Kuşun durumu pek iyi gözükmüyor kanatlı uzmanı görmeli iç organda bir sorun var gibi ama neresi net bir şey diyemem
Ya bilmiyorum aslında baya da ötüyor ne olduğuna emin olamıyoruz. Bizim kuş dışarı çıkarsa panik atak geçiriyor veteriner götüremiyoruz korkumuza. Kanadı ile sırtının birleştiği yer bir tık yamuk gibi anlamadık

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Ya bilmiyorum aslında baya da ötüyor ne olduğuna emin olamıyoruz. Bizim kuş dışarı çıkarsa panik atak geçiriyor veteriner götüremiyoruz korkumuza. Kanadı ile sırtının birleştiği yer bir tık yamuk gibi anlamadık
Kursak ya da hava kesesinde problem var o zaman bu şekilde daha kötü olur tercih sizin

qngelxoxo

Yeni Üye
Kafesinde böyle duruyor, kuyruğu eğik gibi. Ama tam olarak ne var bilmiyorum. Merhem mi sürmeliyim yoksa başka bir şey mi?

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Burası kuyruk kısmı hava kesesi ve kursak da değil. Dişi ise yumurta var diyeceğim ama dişi de değil. İç organda tümör olabilir bu da panik atak geçiriyor gibi belirtilere sebep olabilir dediğim gibi buradan benim yapabileceğim bir şey yok en doğrusu kanatlı uzmanının görmesi

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Siz yanınızda olduğunuz halde bu durumu çözemediniz bizim fotodan çözmemiz çok zor. Fıtık olabilir ve buda baskı yapıyor olabilir, sırtını bir yere çarpmış olabilir vs anca röntgenle her şey anlaşılır. Kanatlı uzmandan destek almanız uygun olur.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Kafesin içinde tünekte dururken video çekip buraya ekler misiniz👍
1731733406354.png