• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşuma eş mi arkadaş mı almalıyım?

sudeblcc

Yeni Üye
Merhaba, Zibidiyi sahipleneli tam 6 ay oldu🥰 muhtemelen şuan 7 8 aylık civarı. Bu süreçte hep evdeydim ve onunla ilgilendim ama bir aya işe başlayacağım ve bu süreçte bensiz yalnız kalmasını istemiyorum. Uzun bir süredir tüy dökme dönemindeydi bu süreçte kilo verdi sonradan toparladı. Şuan 47 48 gramız. Eş alsam mı diye düşünüyorum. Daha önce kuzenimin dişi kuşuyla 1 gün beraber kaldı ve çok iyi anlaşıyorlardı. Zibidi asla yerinde duramayan bir kuş sürekli ilgi istiyor bu aralar hep kur yapiyor. Sabahları uzunca bir süre bağırıp duruyor. Günün genelinde dışarıda serbest dolaşan bir kuş kendisi. Bu yüzden de evde olmadığım sürede dışarıda olursa camdan kaçar veya başına birşey gelir diye korkuyorum yani arkadaş veya eş almak şart oldu en azından kafesin içinde eğlenebileceği biri olsun. Eş alırsamda neye dikkat etmem gerekiyor bilgilendirme yapabilecek olursa çok sevinirim🫶🏻

Ekli dosyalar

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba evet yalnız kalmasın diye yanına çok yavru olmayan bir dişi alabilirsiniz. Ama bu tercihe bağlı biraz amaç yalnız kalmamak ve yavru almak gibi bir niyetiniz yoksa erkekte sahiplenebilirsiniz. İlk önce karantina süreci olmalı sonra kuşları birleştirebilirsiniz. İyi gözlemlemelisiniz kanlı kavga olmadığı müddetçe sıkıntı olacağını sanmıyorum.

sudeblcc

Yeni Üye
Merhaba evet yalnız kalmasın diye yanına çok yavru olmayan bir dişi alabilirsiniz. Ama bu tercihe bağlı biraz amaç yalnız kalmamak ve yavru almak gibi bir niyetiniz yoksa erkekte sahiplenebilirsiniz. İlk önce karantina süreci olmalı sonra kuşları birleştirebilirsiniz. İyi gözlemlemelisiniz kanlı kavga olmadığı müddetçe sıkıntı olacağını sanmıyorum.
Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Karantina süreci ne kadar olmalı 1 2 gün yeterli mi?

Şahin_tutuş

Paylaşımcı
Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Karantina süreci ne kadar olmalı 1 2 gün yeterli mi?
10-15 gün gibi. Bu karantina süreci çoğunlukla yanlış anlaşılıyor. Dışardan grlrn kuşta mikrop olabilir diye olduğu zannediliyor ama durum daha başka. evinizdeki kuşun da dışardan gelen kuşun da bakteri, virüs, mantar, mikrop yükü farklıdır. iki farklı ortamdaki sağlıklı kuş bir araya gelince birbirine farklı şeyler bulaştırıp öldürebilir. O yüzden Suluk, yemlik, oyuncak gibi takımları birbirine karıştırmatın ilk etapta. Hatta ben belki aşırı olsa da ilk 5 gün farklı odalarda tutuyorum. Bu arada probiyotik, vitamin, yumurta maması vererek sanki üretime hazırlıyor gibi bağışıklıklarını ekstra güçlendiriyorum. Çünkü yeni gelen kuş ortam değişikliğine bağlı stres olacak ve istenmeyen mikrobiyata çoğalacaktır. sonraki 10 gün aynı odada tutuyorum. Bu on günün son 5 günü kafesleri yanyana tutuyorum. En son aynı kafese koyuyorum. Direkt kafese atsanız bir şey olmaz belkide ama kumar oluyor işte.

sudeblcc

Yeni Üye
10-15 gün gibi. Bu karantina süreci çoğunlukla yanlış anlaşılıyor. Dışardan grlrn kuşta mikrop olabilir diye olduğu zannediliyor ama durum daha başka. evinizdeki kuşun da dışardan gelen kuşun da bakteri, virüs, mantar, mikrop yükü farklıdır. iki farklı ortamdaki sağlıklı kuş bir araya gelince birbirine farklı şeyler bulaştırıp öldürebilir. O yüzden Suluk, yemlik, oyuncak gibi takımları birbirine karıştırmatın ilk etapta. Hatta ben belki aşırı olsa da ilk 5 gün farklı odalarda tutuyorum. Bu arada probiyotik, vitamin, yumurta maması vererek sanki üretime hazırlıyor gibi bağışıklıklarını ekstra güçlendiriyorum. Çünkü yeni gelen kuş ortam değişikliğine bağlı stres olacak ve istenmeyen mikrobiyata çoğalacaktır. sonraki 10 gün aynı odada tutuyorum. Bu on günün son 5 günü kafesleri yanyana tutuyorum. En son aynı kafese koyuyorum. Direkt kafese atsanız bir şey olmaz belkide ama kumar oluyor işte.
Bende sadece hastalık bulaştırır diye ayrı tutuluyor sanıyodum, bunlardan haberim yoktu. Ne olur ne olmaz dediğiniz gibi yapacağım mutlaka çok teşekkür ederim☺🙏

Üst Alt