• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşum zayıf mı

Cicikuşşş

Paylaşımcı
Merhaba 5 aylık erkek bir muhabbet kuşum var. Yaklaşık 20 gündür komşumum evine gidip her gün kuşuyla ilgileniyorum. Onun yediği yem miktarını gördükçe kuşumun az yediğini düşünüyorum. Zaten kuşum yem seçiyor ve ciddi anlamda meraklı ve oyuncu bir kuş. Kafes içindeyken bile inip 2 yem alıp hemen yukarı fırlayıp etrafı izlemeye başlıyor. Dışarıda önüne yem getirdiğimde hemne yiyor iştahlı iştahlı ama kafrsindr hiç iştahlı güzel yediğini görmedim. Kullandığım yem versela laga. İçeriğine 200 gr aspur 200 gr akdarı ekliyorum. Kuşum ilk başta aspurları seçip yiyor o bitince akdarı yiyor. Diğer tohunlardan tek tük ya da hiç tüketmiyor.Yemin içinde çok yulaf olduğundan ben onları ayıklayıp haftada bir iki kere kendim sunuyorum öay kaşığı ölçüsüyle. Kuşumun fotoğraflarını atıyorum bakabilir misiniz sizce zayıf mı kilosu yerinde mi? Bana az yiyor gibi geliyor da

Cicikuşşş

Paylaşımcı
Görünüş itibariyle çok zayıf görünmedi. Hassas tartı ile olcebilirsin. Zayıf olduğunu düşünüyorsan haftada 1 dal darı haftada 1-2 kezde yumurta maması ile destekleyebilirsin
Yumurta maması artık vermiyorum yaşadığım yer aşırı sıcak. Verirken dikkat ediyordum hemen arkasından kafesini temizliyordum bir yere dökülür bozulur da ordan yer diye ama en son verdiğimde kafesi temizlerken 1 saatte yumurtanın koktuğunu gördüm ve sirekt vermeyş ekstim risk almamak için. Cede mama sipariş etmiştim sanorım onu da cede değil başka yolladılar ve onu da çok iyi tüketmedi. Dal darı düzenli veriyorum ama bir daldarıdan 3 parça koparıp veriyorum az mı gelir? Bir de sarı dal darı veriyorum bahsettiğiniz bu mu? Yarın bime hassas terazi gelecek bulabşlirsem alıcam inşallah bulamazsam da internetten alıcam. 5 aylık bir kuşun ağırlığı ne kadar olsa normaldir

Cicikuşşş

Paylaşımcı
Dal darı veriyorsanız sorun yok. Hassas tartı nekadara geliyor bu arada internette 25 TL ye vs var kuş için iş görür pahalı birşey almana gerek yok
30 liraya geliyor bime de görüntüsü kalitesi güzel geldi omdan ilk orada deneyeceğim şansımı bakalım bulursam inşallah

Üst Alt