• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kusum yuvalıktan çıkmıyor

Dilek7

Aktif Üye
Merhaba. Bir hafta önce yeni dişi kuş aldım. Öncesinde baska dişi vardı ama malesef tüm çabalarıma rağmen yaşatamadım. Erkek kuşum yalniz kalmasın istedim hem de yeni kuş çok guzel albinoydu hemen eve getirdim. Geldigi gunun ertesi günü tüm mineral blokları, kalamar kemiklerini bitirdi ve yuvalıkta kıpır kıpir hic durmuyor, talaşlari oynuyor bazen dışarı atiyor. Erkek kuşuma yanaşıyor sürekli ama erkek ilgilenmiyordu. Ama ölen dişime çok ilgiliydi çiftlesmek uzerlerdi. Yeni dişiye de ilk kez bugün karşilik vermeye başladı. İleride çiftleşirler gibi gözüküyor. Tavsiyeniz nedir kuşların dışarıda serbest kalma suresini azalatayim mi? Salıncakları da çıkardım. Normalde hep disaridalar akşam yorulduklarinda koyardim kafese. Kafes dışında erkek kuşum nedense dişiyle pek ilgilenmiyor yeni olduğu için galiba ama dişi aşırı istekli o yüzden kafesteki sürelerini uzun tutmalı mıyım? Bir de dişi sürekli kıpır kıpır hiç tunekte sabit durmuyor sağa sola telaşlı telaşli kosturuyor neden acaba?

Son düzenleme:

Dilek7

Aktif Üye
Bu arada dişi 2 yaşında falan olabilir yetişkin. Öncesinde kim bakti bilmiyorum ama tecrubeli gibi bu konuda dişi. Ama benim erkek kuş daha 11 aylık çok acemi ve çekingen bazen ayak atmaya çalışıyor şimdi görüyorum ama çok çekingen naif bir kuş. Zaten kavga etmeyi falan da bilmez salondaki kuşlarimiz hep dışlar bu kuşu 🙈 acaba petshoptan getirdigimde falan yumurta olabilir mi dişide diye düşündüm ama poposunda şişlik falan yok. Çiftleşme olmadan önce de böyle yuva hazırligi telaşinda olur mu dişiler? Çünkü ciddi ciddi yuva hazırlıyor sanki ortada bir şey yokken 😄
Şu anki durumları şu şekilde:
Bugün biraz büyüdü dışkıları da. 1 dakika arayla 3 dışkı yapti ardarda.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
İç güdüsel olarak dişiler de böyle bir yuva hazırlığı yapma olur. Eğer amacınız yavru almaksa kafeste vakit geçirmeleri daha doğru olur. Tünek sayısı fazla ise azalmalı. Yüksek yere konumlandırılmalı. Ve rahatsız edilmemeli. 🙂 @Demet bükay ablanın tavsiyeleri de olabilir. 🌸

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Bu arada dişi 2 yaşında falan olabilir yetişkin. Öncesinde kim bakti bilmiyorum ama tecrubeli gibi bu konuda dişi. Ama benim erkek kuş daha 11 aylık çok acemi ve çekingen bazen ayak atmaya çalışıyor şimdi görüyorum ama çok çekingen naif bir kuş. Zaten kavga etmeyi falan da bilmez salondaki kuşlarimiz hep dışlar bu kuşu 🙈 acaba petshoptan getirdigimde falan yumurta olabilir mi dişide diye düşündüm ama poposunda şişlik falan yok. Çiftleşme olmadan önce de böyle yuva hazırligi telaşinda olur mu dişiler? Çünkü ciddi ciddi yuva hazırlıyor sanki ortada bir şey yokken 😄
Şu anki durumları şu şekilde:
Bugün biraz büyüdü dışkıları da. 1 dakika arayla 3 dışkı yapti ardarda.
Maşallah dişi çok kızgın, çifleşme olur büyük ihtimalle, geldiği yerde de gebe kalmış olabilir, siz tedirgin etmeyin lütfen

Dilek7

Aktif Üye
Teşekkur ederim evet çaktirmadan bakiyorum çünku gozü benim üzerimde. Günboyu çiftleşmeye çalisiyorlar. Yavru almak gibi bir niyetim yoktu hemen ama olacagi varsa da olur ne yapalim 🙂