• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Kuşum yumurtlamaya devam eder mi?

borz

Yeni Üye
Merhabalar. Forumda yeniyim. Dün başıma talihsiz bir olay geldi. İki kuşumuz vardı; biri erkek diğeri dişi. Çiftleşiyorlardı ve her şey yolundaydı. Bayram vesilesi ile kuşlarımızı yanımıza almıştık 150 km ötedeki ailemizi ziyaret etmek için. Herhangi bir problem olmamıştı daha önce. Yalnız dün arabayla eve dönerken AVMden sipariş ettiğim birkaç ürünü almaya eşimle AVMye girdik. Kuşlar için serin olur diye AVMnin altındaki otoparkta yer aradım ama bulamadım. Dışarı park etmek zorunda kaldım ve kuşlar için de camları bir parça aralık bıraktım. Sanıyorum 40-50 dakika kadar oyalanmışız AVMde. Geldiğimizde erkek kuşumuz kafesin altında ve zor nefes alıyordu. Diğeri de paniklemiş. Arabanın içerisinde klima çalışmayınca bir anda sıcaklık artmış. Nasıl düşünemedim bilmiyorum. Erkeğe masaj yaparak su vererek hayatta tutmaya çalıştık ama olmadı, maalesef öldü. Diğeri de panik halindeydi hemen klimaları açıp ortamı serinlettim. Şu an iyi, iyi ama ilk kez yumurtluyordu ve dün eşini kaybetmiş oldu. Kendimi çok kötü hissediyorum. Yolda yürürken güneşin şiddetli olduğunu görüp ya kafesi de yanıma almalı ya da avm içindeki otoparkta bir yer boşalana kadar beklemeliydim. İhmalim yüzünden öldü kuşcağız. Eşi de her kuşu kabul etmiyor, saldırganlaşıyordu ve yumurtlama dönemindeydi. İlk yumurtasını boş atıp kırdı. Şimdi bu dişi yumurtlamaya devam eder mi? Erkeği öldüğü için bitti mi o iş? Yanına hemen yeni bir erkek almak için petshopa baktım ama ilçede sadece bir yer var ve o da ne zaman açılır bilmiyorum. Ne yapmam lazım yardımcı olursanız çok sevinirim.

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Çok geçmiş olsun. Başınız sağ olsun,acı bir tecrübe olmuş sizin için.
Dişi kuş önce bir stresini atsın,kendine gelsin. Sonra erkek bakın bence.

hrn23

Aktif Üye
Yuvalık takıp deneyebilirsiniz.Eşinin ölümü fazla stres yapabilir , probiyotik streslerine iyi gelir.Size alışkınsa elinizde sevdiği şeyleri verme , başını okşayıp ilgi göstermeniz stresine iyi gelebilir

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Acı bir tecrübe olmuş. Başınız sağolsun. Belki bir iki yumurta daha gelebilir. Yuvalık takın yinede ama bu stresten yumurtlasada yuvalığa yumurta yapmayabilir yapabilirde. Denemeden bilemezsiniz. Zaten şuan hemen yanına erkek almayın. Yumurta gelirse yumurtaya yatacak olsada yatmaz. Yeni kuşta buna izin vermez. Eğer süreç olumlu ilerlerse dişi kuş yumurtaya düzenli yatıp yavruyu büyütebilir orada sıkıntı olmaz. Yani şuan acele bir şekilde erkeğe ihtiyacınız yok. Süreç olumlu ilerlemezse yanına yine yeni bir arkdaş alabilirsiniz.

borz

Yeni Üye
Çok geçmiş olsun. Başınız sağ olsun,acı bir tecrübe olmuş sizin için.
Dişi kuş önce bir stresini atsın,kendine gelsin. Sonra erkek bakın bence.
Teşekkürler. Stresini azaltmak için alışkın olduğu yere kafesini genişleterek yeniden koydum ama başka ne yapmam gerekir?

borz

Yeni Üye
Yuvalık takıp deneyebilirsiniz.Eşinin ölümü fazla stres yapabilir , probiyotik streslerine iyi gelir.Size alışkınsa elinizde sevdiği şeyleri verme , başını okşayıp ilgi göstermeniz stresine iyi gelebilir
Teşekkurler. Bu probiyotiği nereden bulabilirim?

borz

Yeni Üye
Acı bir tecrübe olmuş. Başınız sağolsun. Belki bir iki yumurta daha gelebilir. Yuvalık takın yinede ama bu stresten yumurtlasada yuvalığa yumurta yapmayabilir yapabilirde. Denemeden bilemezsiniz. Zaten şuan hemen yanına erkek almayın. Yumurta gelirse yumurtaya yatacak olsada yatmaz. Yeni kuşta buna izin vermez. Eğer süreç olumlu ilerlerse dişi kuş yumurtaya düzenli yatıp yavruyu büyütebilir orada sıkıntı olmaz. Yani şuan acele bir şekilde erkeğe ihtiyacınız yok. Süreç olumlu ilerlemezse yanına yine yeni bir arkdaş alabilirsiniz.
Yuvalığı takılı, arada bir girip çıkıyor. Başlangıçta pek ötmüyordu da ama şu an en azından ötüp hızlı hareket ediyor. Probiyotik önermişler başka neler yapabilirim stresini azaltmak için?

Üst Alt