• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Kuşum Yumurtladı

Hakan14

Yeni Üye
Merhaba herkese, kuşum 2.kez yumurtadı. 1.kez yumurtasını yaptı kuluçkaya yattı hepsi boş çıktı 5 ay sonra şimdi yine yumurtladı ve kuluçkaya yattı tahminim yine boş olduğu yönde yumurtaların. 15 gün geçti bu yumurtalar boş doğru mudur? Tüm görselleri ekliyorum. Kur yapıyorlar yem kusup veriyor ama çiftleşmiyorlar mı neden hep boş??? :(

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Yumurtaların üzerine ne zaman yatmaya başladı. Onun üzerinden hesap etmek gerekiyor ama gördüğüm kadarıyla bir ve sonunki hariç boş diğerleri. Onlarda damarlanma olabilir belki.

Hakan14

Yeni Üye
Yumurtaların üzerine ne zaman yatmaya başladı. Onun üzerinden hesap etmek gerekiyor ama gördüğüm kadarıyla bir ve sonunki hariç boş diğerleri. Onlarda damarlanma olabilir belki.
12 ila 15 gün oldu yumurtalar sizce hala damarlanma ihtimali var mıdır o iki yumurta için?

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
15 gün geçtiyse üzgünüm ama boş 😕

Hakan14

Yeni Üye
o zaman yumurtaları alayım dimi daha fazla yorulmasın kuluçkada.
O zaman yoktur maalesef. 🙁
Kuşunuz daha fazla durmasın.
Eşi var değil mi?
var aynı kafeste tutuyorum. erkek kuş yem kusup veriyor kur yapıyor ama çiftleşme yok, sanırım yeni bir dişi kuş sahipleneceğim. ama sorun erkek kuşta da olabilir çünkü asla tüm gün kafeste kalmıyor her gün ama her gün evin içerisinde dolaşıyor bir gün kafeste kalsa çıldırır

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhaba herkese, kuşum 2.kez yumurtadı. 1.kez yumurtasını yaptı kuluçkaya yattı hepsi boş çıktı 5 ay sonra şimdi yine yumurtladı ve kuluçkaya yattı tahminim yine boş olduğu yönde yumurtaların. 15 gün geçti bu yumurtalar boş doğru mudur? Tüm görselleri ekliyorum. Kur yapıyorlar yem kusup veriyor ama çiftleşmiyorlar mı neden hep boş??? :(
Son yumurtadan sonra 15 gün geçti ise boşdur. Kan var içlerinde damarlanma var gibide, 2-3 tanesi ama son 1 haftada gelişiyor ve büyüyorlar. Kuşunuz Jumbo yada show mu?

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
o zaman yumurtaları alayım dimi daha fazla yorulmasın kuluçkada.

var aynı kafeste tutuyorum. erkek kuş yem kusup veriyor kur yapıyor ama çiftleşme yok, sanırım yeni bir dişi kuş sahipleneceğim. ama sorun erkek kuşta da olabilir çünkü asla tüm gün kafeste kalmıyor her gün ama her gün evin içerisinde dolaşıyor bir gün kafeste kalsa çıldırır
Tüyleri uzun erkleker çifleşme yapıyor fakat uzun tüylerden dölleme olamıyor malesef, dişi değilde bana göre erkekte sıkıntı😔

Hakan14

Yeni Üye
Son yumurtadan sonra 15 gün geçti ise boşdur. Kan var içlerinde damarlanma var gibide, 2-3 tanesi ama son 1 haftada gelişiyor ve büyüyorlar. Kuşunuz Jumbo yada show mu?
dişi kuşun türü rainbow demişti pet-shop bi tane fotoğrafı var dişi ve erkeğin, erkek oyuncaklarıyla çiftleşiyor maalesef ve aynanın önünde de aynı şekilde fotoda soldaki erkek sağdaki dişi, erkek kuş biraz tıfıl dişiye göre yaş olarak değil boy kilo olarak

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Tüyleri uzun erkleker çifleşme yapıyor fakat uzun tüylerden dölleme olamıyor malesef, dişi değilde bana göre erkekte sıkıntı😔
3-4-6
dişi kuşun türü rainbow demişti pet-shop bi tane fotoğrafı var dişi ve erkeğin, erkek oyuncaklarıyla çiftleşiyor maalesef ve aynanın önünde de aynı şekilde fotoda soldaki erkek sağdaki dişi, erkek kuş biraz tıfıl dişiye göre yaş olarak değil boy kilo olarak
Sık mı çifleşti seyrek mi, erkek baskın gelemiyor olma ihtimali var

Hakan14

Yeni Üye
erkek çiftleşmeye yelteniyor kafeste değillerken ama dişi kuş kaçıyor hep kur var yem verme var ama çiftleştiklerine denk gelmedim maalesef.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
erkek çiftleşmeye yelteniyor kafeste değillerken ama dişi kuş kaçıyor hep kur var yem verme var ama çiftleştiklerine denk gelmedim maalesef.
Baskın gelemiyor, dişiler baskın hatta iri erkek olmalı ki dişi kabul etsin, muhtemelen sorun bu

E vitamini verirsen yumurta doluluk oranı yükselir, e vitaminini istersen internette damla olarak bulabilirsin bunun dışında brokoli verebilirsin brokoli de E vitamini bakımından zengin bir besindir

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
E vitamini dediğiniz sanırım
Röhnfried Selenyum E50 şuan piyasa da en iyi olan
Yarım suluğa 5 damla
5 gün üst üste 8 saat duracak 1 gün taze su ve 3 gün daha
Umarım faydalı olur

Son düzenleme: