• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Kusum yukarı bakıyor ve nefes almakta zorlanıyor

Elif 0033

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Yukari bakma nefes alış veriste zorlanma
Hastalık Belirti Tarihi
8 Eki 2024
Merhabalar kuşum 5 yasinda disi uzun süredir nefes alırken sürekli ses çıkarıyordu şimdi de yukari bakmaya ve sürekli ağzı açık nefes almaya başladı istahinda bir sıkıntı yok fakat diskisinda çok az cıvıklık var ve halsizlik burunda akıntı gibi sorunlar başladı kilosunu bilmiyorum ama yağlanma var ne yapmam gerek lütfen yardım edin

Ekli dosyalar

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Merhabalar kuşum 5 yasinda disi uzun süredir nefes alırken sürekli ses çıkarıyordu şimdi de yukari bakmaya ve sürekli ağzı açık nefes almaya başladı istahinda bir sıkıntı yok fakat diskisinda çok az cıvıklık var ve halsizlik burunda akıntı gibi sorunlar başladı kilosunu bilmiyorum ama yağlanma var ne yapmam gerek lütfen yardım edin
Merhaba, kuşunuz kilolu kafes dışında durmalı uçmalı olmadı yürütmelisiniz
Solunum sıkıntısı kilodan olur, üşütmüş ve üzerine hapşurması, zorlanması başlamış
Hemen kekik çayı yapın lütfen
1 çaykaşığı kekiği 1 çay bardağı su ile kaynatın yarım suluğa çay diğer yarısına taze su ekleyin 8 saat kalsın sulukta, sabah erken verin mümkünse
Şimdi kaynattığınızdan 2-3 damla içirin ve yüzüne kekik çayından sprey kutusuna doldurup püskürtün, rahatlatır
Diyet yeme geçin
Suyuna probiyotik katın

Elif 0033

Yeni Üye
Ya aslında surekli uçan bir hayvan asla kafeste durmaz şu an halsiz olduğu için kafeste,
diyet yeme geçmeyi çok denedim ama iki gün boyunca ac kalmayı kabul etti gene de yanına bile yaklasmadi , kekik suyunu hemen simdi deniyicem teşekkür ederim

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Ya aslında surekli uçan bir hayvan asla kafeste durmaz şu an halsiz olduğu için kafeste,
diyet yeme geçmeyi çok denedim ama iki gün boyunca ac kalmayı kabul etti gene de yanına bile yaklasmadi , kekik suyunu hemen simdi deniyicem teşekkür ederim
Diyet yem verin, alışacaktır, kilo karaciğer, büyümesi, akciğerlerde ödem kalbe baskı kriz riski, böbrekte çalışma zorluğu vs. Mutlaka diyet ve egzersiz yapmalı

Elif 0033

Yeni Üye
Diyet yeme nasıl alistirabilrim önceden pelet yeme geçmeyi denedim yemiyle karışık koydum dokunmadi dikkatini cekebilicek başka şekillerde sundum olmadı en son yemine sadece pelet yem koydum hani ac kalırsa elinde sonunda yer diye iki gün aç kaldı gene yemedi

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Diyet yeme nasıl alistirabilrim önceden pelet yeme geçmeyi denedim yemiyle karışık koydum dokunmadi dikkatini cekebilicek başka şekillerde sundum olmadı en son yemine sadece pelet yem koydum hani ac kalırsa elinde sonunda yer diye iki gün aç kaldı gene yemedi
Pelet yem tavsiye etmiyoruz, diyet yemi direk vermeyin, normal yeme %25-%50%75%100 olarak katarak verin o arada alışacaktır👍🤲

Üst Alt