• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşum yemlikten yem yemiyor

Cekelal

Paylaşımcı
6.5 aylık, dişi, kreker, gaga taşı ve suluğunu kullanıyor ama kafes içinde yemliğini kullanmıyor. Okuldan geldiğimde yemliğinden uzatıp ben yediriyorum. Yemliklerinin kapaklarını önceden takmıyordum ve gayet güzel yiyordu. Ancak yemliğine dışkıladığını fark ettiğimdw salığı için yemliklerinin kapağını takmak durumunda kaldım, belki de 1 aydan fazla zaman oldu. O zamandan beri yemliğine kafes içinde dokunmuyor ve dışkılamaya da devam ediyor. Nasıl alıştırabilirim?

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Krakeri kaldırırsanız yemliğe gidip karnını doyurur belki. Karnı acıksın, yem hariç herşeyi kaldırmanızı öneririm.

Cekelal

Paylaşımcı
Krakeri kaldırırsanız yemliğe gidip karnını doyurur belki. Karnı acıksın, yem hariç herşeyi kaldırmanızı öneririm.
Bunu bende yapmak istiyorum ama yemlik kabina dışkılıyor. Hijyeni için yapmaktan vazgeçtim

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Bunu bende yapmak istiyorum ama yemlik kabina dışkılıyor. Hijyeni için yapmaktan vazgeçtim
Kraker zararlı. Yemliğin yerini değiştirin yada tüneğin. Dışkılamasını yer değişikliği ilede giderebilirsiniz. Krakeri çıkarmak zorundasınız. Siz beslemeyi bırakırsanız bir iki güne kendisi yemlikten yemeye başlayacaktır. Yemlikten yemiyorsa kafes tabanına güveç sütlaç kapları var onunla koyabilirsiniz. İllaki yiyecektir.

Üst Alt